Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Andre Johnson: ‘Raap die vlaggen op!’

 

Andre Johnson is wide receiver voor de Houston Texans. En een fan van het spelletje, blijkbaar. Hij zegt tegen 610 Sports Radio in Houston het echt kak te vinden hoe de nieuwe focus van scheidsrechters het spel vertraagt.

‘Als ik de wedstrijd tegen Atlanta van vorige week bekijk… De wedstrijd duurt er langer door. Je gaat er echt een hekel aan hebben. Elke keer als je opkijkt, ligt er weer een vlag op het veld.’

Je preekt naar het koor, maat. Johnson voegt toe dat hij gelooft dat de scheidsrechters het een beetje los zullen laten zodra het echte seizoen begint. Dat hopen we, want er zaten wat juweeltjes tussen afgelopen weekend. Sommige wedstrijden gingen richting de dertig of veertig penalties.

Peter King zette het in zijn MMQB-column simpel op een rijtje: Afgelopen seizoen kende een wedstrijd gemiddeld twaalf penalties voor 105.6 yards. Afgelopen weekend vlogen er gemiddeld bijna 21 vlaggetjes voor 175 yards. Dat moet stoppen.

Gevolgen

Even filosoferen over de gevolgen van méér penalties voor fysiek coverwerk:

1) Draft je elite quarterbacks snel in je Fantasy spelletjes. Manning gaat het record opnieuw verbreken en andere quarterbacks gaan vijfduizend yards noteren alsof het niets is.

2) Of… Misschien luidt dit de return van de running back in. Als cornerbacks minder fysiek met een receiver kunnen zijn, dwingt dat strong safeties vaker als een D-back te spelen. Veel teams gebruiken hun safety vaak als een extra linebacker. Moeilijkere assignments voor corners maakt dat minder mogelijk.

Thoughts?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *