Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Assepoester 2.0 in de maak: Shaun Hill

Vijftien jaar na Kurt Warner lijkt een tweede oud-Admirals quarterback zijn kans te krijgen bij de St. Louis Rams om uit te groeien tot de volgende Assepoester. Quarterback Sam Bradford scheurde gisteravond zijn kruisband af en daarmee krijgt back-up Shaun Hill met zijn Admirals verleden de uitgelezen mogelijkheid om het Cinderella-verhaal van Warner te kopiëren.

Vijftien jaar geleden brak Trent Green zijn been in de derde preseason-wedstrijd van de St. Louis Rams, waarna Kurt Warner vanuit het niets het sprookje schreef op weg naar de Super Bowl. Shaun Hill komt niet helemaal uit het niets met een uitgebreide geschiedenis als clipboard-drager bij de Vikings en in een wat actievere rol bij de San Francisco 49ers en de Detroit Lions. Echt doorgebroken is hij echter niet en daarmee nog steeds kanshebber om de nieuwe Assepoester te worden.

En om u minder gelovigen nog wat extra te overtuigen: de St. Louis Rams worden gecoacht door Jeff Fisher. En ja, dat is natuurlijk de oude vriend van oud-Admirals hoofdcoach Bart Andrus. Dezelfde Bart coachte in Amsterdam Shaun Hill. Het ligt in de lijn der verwachting dat Andrus middels een ordinaire SMS zijn steun voor Hill al heeft doorgegeven aan Fisher.

Voor wat het waard is natuurlijk, want deze pre-season loopt het nog niet van een leien dakje als Shaun Hill zijn speeltijd krijgt. In de eerste wedstrijd tegen de Saints gooide hij nog wel twee touchdowns. De twee wedstrijden hierna, inclusief gisteren, waren statistisch toch niet echt om over naar huis te schrijven. 45 yards uit twee geslaagde passes van de zes. Niet bepaald statistieken van een nieuwe Assepoester. Kurt Warner vestigde vijftien jaar geleden zijn rol als nieuwe aanvalsleider echter ook pas in de laatste pre-season-wedstrijd. Dus moet Shaun Hill aanstaande donderdag in de eerste helft ‘eventjes’ drie touchdown-passes gooien om een echte Cinderella 2.0 te worden.

Nu maar hopen dat de Rams voordien niet in paniek raken en draft picks gaan inzetten om iemand als Ryan Mallett (Patriots) of Matt Flynn (Packers) te gaan halen. Geef ons Nederlanders de kans om herinneringen op te halen aan de Amsterdam Admirals!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *