Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mallett moet Texans en zichzelf redden!

Ryan Mallett is voor een zevende ronde draft pick door de New England Patriots verscheept naar de Houston Texans. De AFC South-ploeg had opmerkelijk genoeg de hele preseason nodig om te ontdekken dat ook Ryan Fitzpatrick geen oplossing was voor de quarterback problemen. 

De Patriots zijn spekkoper met deze transactie. Mallett was in het laatste jaar van zijn contract en nu hebben ze nog iets terug weten te krijgen voor de gevallen voormalig beoogde opvolger van Tom Brady. De Pats hadden met het draften van Jimmy Garoppolo al een nieuwe kroonprins binnengehaald, waarmee Ryan Mallett overbodig was. Sowieso heeft de quarterback bar weinig laten zien op de momenten dat hij wel mocht opdraven. Deze transactie was niet geheel onverwacht, al waren naast de Texans ook de Bills, Raiders en sinds vorige week de Rams kanshebber.

Ryan Fitzpatrick zal het seizoen mogen beginnen bij de Texans. Logisch uiteraard. Het aantal voorbeelden is op één hand te tellen van quarterbacks die binnen een week bij hun nieuwe ploeg voor overwinningen zorgen. Het vertrouwen in Fitzpatrick is echter zo broos, dat we ervan kunnen uitgaan dat Mallett nog voor week 10 in de basis zal starten. Die mag met even weinig krediet bewijzen dat zijn prima college-carrière geen toeval was.

Al met al kunnen we er vanuit gaan dat de Texans volgend jaar weer hoog mogen draften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *