Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

WHHAAATTT??? – 100 miljoen voor J.J. Watt

J.J. Watt is met zijn 25-jaar in één keer de best betaalde verdediger aller tijden geworden. De defensive end van de Houston Texans heeft zijn handtekening gezet onder een contract ter waarde van 100 miljoen dollar verspreid over zes seizoenen. Knap gedaan voor iemand die zijn productie zag halveren in het afgelopen seizoen.

Het mooie van dit alles is dat 51,8 miljoen dollar van de honderd gegarandeerd zijn. Met recht: ‘Watt’ the F*ck!?! Je mag je toch wel afvragen waarom je een defensive end het salaris krijgt van een All-Pro franchise quarterback. In 2012 was J.J. geweldig met 20,5 sacks, vorig jaar had hij er ‘maar’10,5. Een middelmatig optreden voor zijn doen. Al speelde hij bij het slechtste team uit de NFL in 2013.

Risicootje van de investering is dat de Texans nog moeten wennen aan het defensieve 3-4 systeem van Crennel. De geschiedenis leert dat spelers met zoveel nieuw geld op zak in het seizoen daarna niet zoveel willen investeren in dit soort systemen. Die 100 miljoen dollar gaan de Texans dus nooit terugverdienen in prestaties. Dan maar hopen dat je genoeg J.J. Watt-jerseys verkoopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *