Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Peterson vult gifbeker NFL tot het randje

Nadat de Ray Rice-saga het imago van de NFL aan de afgrond had gebracht, heeft Adrian Peterson vannacht het laatste zetje gegeven. De sterspeler van de Minnesota Vikings werd vannacht (plaatselijke tijd) gearresteerd voor het disciplineren van zijn 4-jarige zoon met een tak van een boom. Het kind liep hiermee flinke blauwe plekken, schaafwonden en zelfs open wonden op. De Vikings hebben al laten weten dat Peterson komend weekend niet in actie komt door de zaak.

Het voorval gebeurde al een tijdje terug, maar het arrestatiebevel ging gisteren pas de deur uit. Peterson had al als getuige opgetreden in de zaak. Naar verluidt had zijn zoon een ander kind geduwd tijdens het spelen van een computerspel. De running back was hier niet van gediend en strafte zijn zoon met een paar flinke tikken op  zijn rug, bips, enkels en benen. Ook de handen van de jongen werden geraakt toen hij zich probeerde te verdedigen tegen dit alles.

Volgens de advocaat van Peterson, Rusty Hardin, deed de running back dit, omdat zijn vader dezelfde methode gebruikte bij hem. Volgens Hardin was het nooit de intentie om zijn zoon pijn te doen, iets wat getuige onderstaande foto’s wel is gebeurd. De advocaat liet weten dat Peterson ‘volledig meewerkt met de authoriteiten die de zaak bekijken. Adrian is een liefhebbende vader die eigen oordeel gebruikte om zijn zoon te disciplineren. Hij gebruikte hierbij dezelfde methode als hij zelf heeft ondervonden terwijl hij opgroeide in Texas”.

peterson8-jpg

 

peterson2-jpg

 

Zonder een oordeel te vellen over zaken waar wij verder niets vanaf weten, lijkt het er toch op dat Peterson hier iets verder is gegaan dan simpelweg ‘disciplineren’. Bovendien is het niet de eerste keer dat er iets verschrikkelijks gebeurt met een kind van de sterspeler. Iets minder dan een jaar geleden overleed een 2-jarig zoontje van hem toen de nieuwe vriend van zijn ex het kind had toegetakeld. Het hoofdletsel dat het kind opliep, bleek fataal. Peterson was op geen enkele manier betrokken bij dat voorval, maar feit is dat het geen goed jaar was voor het nageslacht van de Pro Bowler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *