Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Het mogelijke einde van RGIII

De carrière van Robert Griffin de derde verloopt tot dusver als een film zonder happy end. Wat begon met een stormachtige, succesvolle rookie campagne dreigt een three and out te worden voor de in Japan geboren quarterback.

In de wedstrijd van gisteren popte Griffin’s enkel uit de kom. Verwachting is dat Kirk Cousins het stokje voor de rest van het jaar overneemt, en je zult het moeilijk hebben een Redskins-fan te vinden die dat écht erg vindt.

Griffin III begon dit jaar procentueel goed. Vorige week completeerde hij ongeveer driekwart van zijn passes. Toch verloren de ‘Skins met 17-6 van de Houston Texans. Met Cousins aan het roer voor het grootste deel van de wedstrijd van gisteren ontplofte Washington voor 41 punten. Dat was voor een overgroot deel de defense (10 sacks!), maar Cousins lijkt de betere quarterback.

Cousins ging 22/33 voor 250 yards en twee touchdowns. Dat zijn nummers drie Griffin als Rookie gemakkelijk zou evenaren. Aan dit adres enorme twijfel of 2014-RGIII dat ook kan. Of hij ooit de quarterback wordt waar we in 2012 glimpsen van opvingen.

Feit: Griffin kan geen sliding maken. We maakten ons voor het seizoen al zorgen over de houdbaarheid van de magere man. Zijn 6.3 rushing yards average ziet er op papier prachtig uit. Een golfkarretje op je beeldscherm met je manke franchice QB? Minder nice.

Wat denken jullie? Is Griffin nog steeds de toekomst in DC? Is Cousins het antwoord, of gaan de Redskins weer hard op een hoge draft-positie en hun volgende franchise QB af?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *