Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

James Harrison nog niet in vorm voor Steelers

De Steelers hebben James Harrison uit zijn pensioen getrokken. ‘Dat klinkt heel vet’, zegt coach Mike Tomlin vrij vertaald, ‘maar dit is niet de James Harrison die met pensioen ging.’

De James Harrison die met pensioen ging was al een vrij matige football speler. We herinneren ons ‘Deebo’ of ‘Silverback’ als een monster in de linebacker corps die het running backs, quarterbacks en eigenlijk iedereen met een helmpje op, moeilijk maakte. Die speler is niet meer, en Harrison weet het.

Gevraagd naar wanneer hij in ‘football shape’ zou zijn: ‘Eerst zei ik één of twee weken. Nu zeg ik drie, of vier.’ Harrison is altijd blijven trainen, maar er is een verschil tussen ijzer pompen en football spelen. ‘Het is tien maanden geleden dat ik heb moeten rennen…’

Coach Tomlin is realistisch over de comeback, maar weet dat hij Harrison gewoon nodig heeft na het wegvallen van Jarvis Jones. Die staat op de Injured Reserve, met mogelijkheid tot terugkeren, na een operatie aan zijn pols. Tomlin: ‘Hij (Harrison) krijgt een andere rol dan voor hij weg ging. We moeten zien wat hij nog uit kan voeren, wat hij zich nog kan herinneren.’

Hij is in ieder geval nog sterk. Check hieronder voor een video waarin hij een goeie 180 kilo voor reps bankdrukt. Met een enorme stop tussen de lifts. Ook mooi: Ike Taylor heeft nog twee armen in dit filmpje, in plaats van anderhalf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *