Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ronald Buijs zet AFBN deur op een kier

Naar aanleiding van de oproep op Gridiron aan bestuurders zich vooral te melden aan het AFBN-front is de naam van voormalige Admirals general manager Ronald Buijs prominent naar voren gekomen. Volgens ingewijden in de American football-wereld is hij de aangewezen persoon om de bond uit het moeras te trekken.

Dezelfde Buijs staat niet onwelwillend tegenover het avontuur, zo laat hij Gridiron weten. Wel stelt hij aan de voorkant een aantal voorwaarden, omdat de AFBN het anders niet eens hoeft te proberen.

Buijs: “Een rol bij de AFBN is bespreekbaar, mits de Algemene Ledenvergadering mij volledige mandaten geeft voor een langere periode. Anders hoeven ze niet eens bij me aan te kloppen.”

Buijs was General Manager van de Amsterdam Admirals tussen 2000 en 2006. Hij was er ondermeer verantwoordelijk voor dat de hoofdstedelijke formatie een aanzienlijke boast kreeg in bezoekersaantallen. Bovendien haalde hij samen met deputy Stefaan Eskes de World Bowl naar Amsterdam. Het stokpaardje van NFL Europe was in 2001 goed voor een kleine 32 duizend toeschouwers.

“Ik wil mandaten op het gebied van beleid, strategie en de samenstelling van het team. Maar dan nog wil ik onderstrepen dat er geen zekerheid is dat ik een dergelijke rol zou accepteren.”

Buijs heeft een eigen sportconsultancybureau YBBP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *