Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

College Football voorspellingen

College Football voorspellingen

Aangezien we nu op de helft van het College Football seizoen zijn beland, zal ik proberen de rest van het tot nog toe (zoals altijd) fantastische College Football seizoen proberen te voorspellen. Dat Florida State nog steeds ongeslagen zou zijn was wel te voorspellen maar wie had er nou verwacht dat de staat Mississippi tot nog toe het seizoen zou beheersen? Dat de offenses in de Big 12 de wedstrijden zouden domineren was ook wel ingecalculeerd, de defense van Notre Dame is daarentegen de reden dat de Fighting Irish nog steeds ongeslagen zijn. De Big Ten conference levert momenteel nog geen top kandidaat voor een eventuele Playoffs en dat de Oregon Ducks weer tegen hun jaarlijkse misstap op zijn gelopen is ook een jaarlijks terugkerend fenomeen. Hieronder mijn voorspellingen voor de komende, hoogst waarschijnlijk, waanzinnige weken.

ACC Championship:

Florida State Vs Duke

Florida State speelt komende week in een top 5 match-up tegen het ook nog ongeslagen Notre Dame. Dit zal voor FSU de moeilijkste wedstrijd van hun seizoen zijn, maar aangezien de uitslag van deze wedstrijd niet telt voor de ACC, maakt het niet uit of zij deze winnen of verliezen. De grootste concurrent(Clemson) van FSU hebben ze al in een onderlinge strijd verslagen, toch zullen zij wedstrijden @Louisville en @ Miami niet moeten onderschatten.

De Blue Devils van Duke versloegen afgelopen zaterdag de ongeslagen Yellow Jackets van Georgia Tech. Het ziet er naar uit dat het team van coach Cutcliff de grootste kanshebber is om aan het eind van het seizoen mag proberen om het FSU van QB Jameis Winston uit de Playoffs te houden. Dit is mede te danken aan, op het eerste oog, makkelijke schema in de komende weken(mits zij het verassende Virginia kunnen verslaan).

Big 12 Champion:

Baylor

Wie afgelopen weekend de all time classic wedstrijd tussen Baylor en TCU heeft gezien, moet bekennen dat Baylor waarschijnlijk de beste Offense in College Football heeft. Baylor stond in het 4de kwart nog met 21 punten achter, maar wist 24 punten achter elkaar te scoren en zo in de laatste seconde de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. QB Bryce Petty eindige de wedstrijd met 510 yards en 6 TD’s. Zij spelen onder andere nog tegen West Virginia, Oklahoma, Oklahoma State en Kansas State en ongetwijfeld zullen het allemaal shoot outs worden, maar Bryce Petty in deze vorm en de playmakers op de skill posities is denk ik voor weinig defenses te stoppen.

Big ten Championship:

Michigan State Vs Wisconsin

Tot nog toe ben ik nog niet overtuigd van het Michigan State van dit jaar, overklast door Oregon en ook bijna een vrijwel zeker makkelijke overwinning tegen Nebraska werd op het laatste moment nog spannend. De wedstrijd tegen Ohio State zal beslissen wie er van de East divisie naar de championship game gaat en aangezien Michigan State die wedstrijd thuis in Spartan Stadium speelt geef ik hun het voordeel van de twijfel. Zij zullen komende week wel moeten oppassen voor de “trap” game @ Indiana, die wedstrijd komt vlak voor de wedstrijden tegen hun rivalen Michigan en Ohio State en zij zullen dus niet te ver vooruit moeten kijken.

Wisconsin mist een goede QB, maar heeft wellicht de beste RB in College Football met Melvin Gordon. De West divisie is moeilijk te voorspellen, aangezien de teams redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Toch verwacht ik dat Wisconsin met hun traditie van een sterke offensive line en uitstekende running back zich naar de Championship game zal rennen. De belangrijkste wedstrijd zal komen op 22 november @ Iowa, hoogst waarschijnlijk zal de winnaar van die wedstrijd de West divisie mogen vertegenwoordigen.

Pac 12 Championship:

Oregon Vs Arizona State

Oregon heeft zijn jaarlijkse verlies partij al gehad en ik zou niet weten welke ploeg in de Pac 12 nog enige tegenstand kan gaan bieden. Zolang Marcus Mariota niet geblesseerd raakt zullen zij de komende tegenstanders weinig kans gaan geven. Uiteraard eindigen zij ook dit jaar weer tegen rivaal Oregon State en de wedstrijd die de Civil war wordt genoemd is altijd close.

De South divisie is een stuk lastiger te voorspellen, na het bestuderen van de schema’s van USC en Arizona State valt mijn keuze op laatstgenoemde. Als zij komende week het nog niet imponerende Stanford verslaan verwacht ik dat zij pas in hun laatste Pac 12 wedstrijd @ Arizona een lastige wedstrijd zullen krijgen. Doordat zij USC al, in een onderlinge wedstrijd, verslagen hebben en ik USC ook niet alle komende wedstrijden zie winnen, is ASU niet eens verplicht alle komende wedstrijden te winnen.

Sec championship:

Georgia Vs Ole Miss

Georgia heeft een fantastische ploeg, die net als Oregon, altijd tegen een nederlaag aanloopt. Afgelopen week waren zij, zelfs zonder RB Todd Gurley, indrukwekkend tijdens een shutout tegen Missouri. Zij krijgen nog een moeilijke wedstrijd tegen Auburn, maar die spelen zij wel thuis “Between the Hedges” en wraak voor de wedstrijd van afgelopen jaar zullen zij willen nemen. Georgia weet dat een 1 loss Sec winnaar, zich hoe dan ook in de Playoffs mag bewijzen.

De Sec West is vrijwel niet te voorspellen, waar ik Mississippi State met QB Dak Prescott het meest indrukwekkend vind, moet ik toch voor hun aartsrivaal Ole Miss kiezen. Mississippi State heeft eigenlijk nog maar 2 moeilijke wedstrijden te gaan @ Alabama en @ Ole Miss. Waar ik verwacht dat zij uiteindelijk wel van Alabama zullen winnen, denk ik dat het thuisvoordeel tijdens de egg bowl(tegen Ole miss) hun op gaat breken. Ook Ole miss heeft eigenlijk nog maar 2, op papier, “moeilijke” wedstrijden te gaan, maar het verschil is dat zij deze wedstrijden tegen Auburn en Missisippi State thuis spelen. Thuis voordeel in Football is zo belangrijk dat ik hier mijn keuze op baseer. Ik kan niet wachten op 29 november wanneer deze 2 rivalen elkaar op het veld zullen treffen.

Notre Dame:

Tot nog toe heeft de defense en op momenten QB Everett Golson ervoor gezorgd dat de Fighting Irish nog ongeslagen zijn. Zij zullen nog 3 lastige uitwedstrijden spelen @ Florida State @ Arizona State en @ USC, ik verwacht dat zij hier 2 wedstrijden van zullen verliezen. Een record van 10-2 zal hoogst waarschijnlijk niet goed genoeg zijn voor de Playoffs dit jaar, maar zolang Everett Golson zich niet aanmeld voor de draft zal 2015 er nog rroskleuriger uit zien voor de talentvolle groep spelers van coach Brian Kelly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *