Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Genie Rodgers redt Packers met fake spike

Het blijft een onmogelijke opgave om iemand het etiket ‘beste quarterback van het moment’ te geven, maar Aaron Rodgers liet gisteravond opnieuw zien waarom hij tot de topfavorieten voor deze titel behoort. Zijn ploeg haperde in de ontmoeting met de Dolphins in Miami, maar kwam in de slotfase langszij en won dankzij een meesterlijk foefje van zijn quarterback.

Voor hij deze truc uit kon halen kwamen de Packers een aantal keren goed weg. Met een 20-24 achterstand werd Rodgers eerst op de 50 yard-lijn gesackt en wist teamgenoot T.J. Lang zijn fumble net op tijd te recoveren. Vervolgens moest Rodgers bij een 4th down alle zeilen bijzetten om de wedstrijd in leven te houden en opnieuw klaarde hij het klusje; top target Jordy Nelson werd gevonden.

Toen moet het moment zijn geweest dat Rodgers even omhoog keek naar de vlag ten ere van Dan Marino. Terwijl de klok doorliep met nog dertien seconden te gaan dacht iedereen dat Rodgers de bal ging spiken, dat acteerde hij ook, maar hij gooide toch rookie Davante Adams aan de rechterzijlijn aan. Die sprokkelde nog wat yards erbij en rende de bal over de zijlijn. Vervolgens was het een koud kunstje voor Rodgers om met nog zeven seconden te gaan Andrew Quarless  in de endzone te vinden en zo Miami gedesillusioneerd achter te laten: 27-24.

Over zijn meesterlijke actie bleef Rodgers achteraf bescheiden: ‘Je wilt voor jezelf nog een laatste kans creëren op zo’n moment. Het was een beetje freestylen.’ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *