Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spijkenisse Scouts slaat aanbod 010 Trojans af

De situatie rond de Nederlandse American footballcompetitie is een regelrechte soap geworden. De plek die 010 Trojans gisteren nog wilde afstaan aan Spijkenisse Scouts is door laatstgenoemde club teruggegeven aan de AFBN. De ploeg uit Spijkenisse bedankt voor de eer.

Spijkenisse voelt zich de afgelopen weken behoorlijk gepiepeld. De ploeg uit de eerste divisie deed de AFBN, onder strikte voorwaarden, een groot plezier om toe te treden tot de Eredivisie en daar als kanonnenvoer te fungeren. De Bond moest echter terugkomen op de overeenkomst, toen Nijmegen Pirates een ALV belegde. Uit die ALV kwam een andere competitieopzet met acht teams, waar opeens geen plek meer was voor het bestuurskoppel Franklin en hun team.

Miranda Franklin: “Het gaat vooral om de manier waarop dit is gegaan. Wij hebben nooit aangeboden om in de Eredivisie te spelen, maar zijn hiervoor gevraagd. Nu de bond opnieuw een probleem heeft komen we weer in beeld, maar dat gaan we niet doen.”

De ledenvergadering die Spijkenisse op zondag heeft gepland lijkt dus meer een formaliteit. Op het schaakbord staan nu 010 Trojans, Lightning Leiden en Groningen Giants. Gridiron is benieuwd welk schaakstuk als volgende valt… en het zou ons niet eens verbazen als dadelijk blijkt dat Lelystad Commanders uit de dood is opgestaan om de nieuwe plek in de Eredivisie op te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *