Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pacman moet ruim 12 miljoen smartengeld betalen

Cornerback Adam ‘Pacman’ Jones moet van de rechter alsnog ruim 12 miljoen dollar smartengeld betalen voor een schietpartij in 2007. Vorig jaar was de speler van de Cincinnati Bengals nog in beroep gegaan tegen de boete. 

In een nachtclub in Las Vegas ontstond een flink opstootje toen ‘Pacman’ honderden dollar biljetten begon te strooien als zogenaamde ‘money rain’. Hierop begonnen strippers te graaien en vuurde een bekende van de football-speler een pistool. Hierbij werden twee uitsmijters geraakt. De eerste raakte vanaf zijn middel verlamd en krijgt nu 11 miljoen dollar. Zijn collega kwam er met een schotwond beter van vanaf, maar krijgt nu desalniettemin 1,3 miljoen dollar smartengeld. Adam Jones mag betalen, omdat hij met zijn ‘money rain’ als aanstichter wordt gezien en de schutter deel uit zou maken van zijn ‘vriendengroep’.

In 2007 werd ‘Pacman’ na zijn arrestatie in deze zaak voor een seizoen geschorst door de NFL. Het was de apotheose van een lange reeks incidenten rondom Adam Jones. Tegenwoordig houdt hij zich beter in het gareel. Maar 2007 is met terugwerkende kracht een duur jaar geweest. Niet alleen kreeg hij geen salaris door zijn schorsing, hij mag nu alsnog een paar jaarsalarissen overmaken naar de uitsmijters. Fijne vakantie Adam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *