Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gridiron Draft Special: 2005

In aanloop naar de de NFL Draft 2015 bespreekt Gridiron de grootste draft busts en succesverhalen van de afgelopen tien drafts bespreken. Vandaag: de Draft Bust uit 2005. Door: Haroen Maree.

NFL Draft 2005 Bust : CB Adam Pacman Jones , West Virginia

De draft van 2004 gaat de boeken in gaan als een legendarische draft class. Zelden is er een draft class geweest, waaruit zoveel Super Bowl winning quarterbacks zijn voortgekomen. Denk aan Ben Roethlisberger en Eli Manning. 2005 daarentegen was een draft om heel snel te vergeten, heel snel.De absolute draftbust in de eerste ronde is Adam “Pacman” Jones.

Tegenwoordig is Pacman Jones meer bekend van al zijn arrestaties en de miljoenen schadevergoeding, die hij moet betalen. Grootste vice achter zijn naam is een schietpartij, waarvoor justitie Pacman Jones verantwoordelijk houdt.

Over zijn arrestaties en gedrag is meer dan genoeg te vinden, maar men vergeet daarom al snel hoe talentvol deze atleet was toen hij nog bij West Virgina speelde. Jones werd gezien als de nieuwe Deion Sanders. Een cornerback, die niet alleen een lockdown corner was, maar ook een punt returner die zo gevaarlijk was dat bij elk balcontact de kans aanwezig was dat hij een touchdown zou scoren.

Helaas begon de ellende zeer snel voor Mister Pacman en heeft hij al meerdere schorsingen erop zitten. Als je zoveel talent hebt zoals deze speler dan krijg je in de NFL echter kans op kans. De laatste jaren houdt Pacman zich rustig en speelt hij meer dan ok bij de Bengals. Helaas weer een cliché verhaal van een super talent die alles verpest door zijn gedrag buiten het veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *