Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Panthers en Eagles rommelen maar wat aan

De wedstrijd tussen de Amsterdam Panthers en de Alphen Eagles van afgelopen zondag begon erg stroef voor beide offenses. Beide teams konden geen running game neerzetten en receivers werden niet gevonden door beide quarterbacks. De eerste vier drives van de middag eindigden in three and outs (foto: Maarten van Bergen).

Eagles receiver Gino Ripken doorbrak dit patroon eindelijk met een first down halverwege het eerste kwart. De Eagles konden hierdoor de bal over het veld krijgen en dit resulteerde in een 30 yard field goal van Frank van der Neut.

Het opvallendste moment in het eerste kwart was misschien wel de terugkeer én uitval van receiver Ananias Semedo. Semedo, die al behoorlijk op leeftijd begint te raken, kreeg tot tweemaal toe een diepe bal toegegooid door quarterback Richard Bouthoorn. De frêle receiver kon de bal echter niet binnenhalen. De markante receiver moest eraan geloven dat zijn lichaam hem wederom in de steek liet en moest voortijdig het veld verlaten. Aan de zijlijn vroeg men zich af of het niet tijd werd voor deze kleine, vrolijke, altijd praatgrage receiver om de cleats aan de wilgen te hangen. Volgens Semedo zelf behoort hij nog steeds tot de top receivers in Nederland. Ongetwijfeld zien wij hem dus binnenkort dus weer terug op de velden.

In het tweede kwart vond Bouthoorn receiver Amir Anches voor een touchdown. Anches heeft nu drie wedstrijden op rij minimaal 1 touchdown pass mogen ontvangen en bewijst de nieuwe go to receiver te zijn voor de Eagles.

Later in het tweede kwart moest Panthers quarterback Sven Janssen de strijd verlaten, na een harde sack van de Eagles defense. Later bleek dat Janssen al enigszins geblesseerd aan de wedstrijd begonnen was. Hij werd niet vervangen door Anthony Slootmaekers, maar door de third stringer Mick Hanzen. Ook hij kon de Panther offense niet aan de gang krijgen.

Tegen het einde van de eerste helft wist Alphen een aantal goede runs neer te zetten in de persoon van Jermaine Charles. Hij mocht zelf deze drive afmaken met een 1 yard touchdown. Dit bracht de ruststand op 17-0.

Het derde kwart begon net zoals het eerste. Beide teams hadden zichtbaar last van de harde wind die waaide in Amsterdam. De eerste score in het derde kwart kwam, nadat de quarterback uit Mokum de bal over de achterlijn gooide omdat Ido Bernadicas op het punt stond hem te tackelen in de endzone. Een safety dus.

Het leed was daarmee nog niet geleden voor de Panthers, want de aansluitende kickoff return werd teruggelopen voor zes punten. Romano Vogels was de naam achter de kickoff return for a touchdown, een indrukwekkende run met veel gemiste tackles. Het derde kwart vloog hierdoor voorbij. Kennelijk hadden weer en wind ook invloed op de stopwatch van de zebra’s.

Het laatste kwart van de wedstrijd vertelde het verhaal van de rest van de wedstrijd. Rommelig met soms een mooie individuele actie. Voor de Eagles werd het tijd om backup quarterback Erwin Gloudemans speelminuten te geven. De drive die diep op de eerste helft begon was kort, omdat de defense van de Panthers de offensive line van de Eagles de baas was en Gloudemans amper tijd gaf om te gooien, of kon sacken voor een loss.

De Panthers kregen de bal op de 20 yardline van de Eagles en leken gemotiveerd om toch een score op het scoreboard te krijgen. Zouden de Eagles dan de eerste punten van het seizoen moeten incasseren. Danny van Brussel stak hier een stokje voor en intercepte de bal die hij 85 yards terugrende voor een touchdown. Hij werd hierbij geholpen door linebacker Job van der Klei die op het laatste moment nog wat Panthers van van Brussel af moest houden. 33-0 voor de Eagles.

Scoreverloop

Q1
Frank van der Neut 30 yard Fieldgoal 0-3

Q2
Richard Bouthoorn 5 yard TD op Amir Anches. PAT good 0-10
Jermaine Charles 1 yard TD. PAT good 0-17

Q3
Ido Bernadicas safety. 0-19
Romano Vogels 60 yard Kickoff Return. PAT good. 0-26

Q4
Danny van Brussel 85 yard interception return. PAT good 0-33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *