Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Just a business: Wilfork verlaat Pats

‘Beter een jaar te vroeg, dan een jaar te laat.’ Dat is kort gezegd de gedachte achter de moves van  de New England Patriots, als het gaat om contracten aanbieden aan hun veteranen. Vince Wilfork is de volgende die de zakelijk acterende Bill Belichick niet kan ontwijken. De tijd van de defensive tackle bij de Pats lijkt erop te zitten, nadat de ploeg de optie in zijn contract niet lichtte.

Al 12 jaar is Wilfork een onderdeel van de Patriots. En een belangrijk onderdeel, want gedurende die periode is hij altijd een van de beste DT’s in de NFL geweest. Mede daarom mocht hij waarschijnlijk zelf het nieuws naar buiten brengen door middel van een brief die hij op Twitter plaatste. Daarin niets dan lof voor de ploeg die hij 12 jaar lang zijn baas noemde en de stad die net zo lang zijn thuis was. Hij liet in de brief tevens weten nog lang niet klaar te zijn met spelen, dus de verwachting is dat we Big Vince volgend seizoen gewoon weer terug zien in de NFL.

Mogelijk zelfs bij de Patriots. Het is niet ongewoon dat de Patriots dit soort moves maken en later een speler alsnog aan zich weten te binden. De ploeg denkt economisch en zakelijk. Wilford zou Robert Kraft dit jaar meer dan $8 miljoen kosten als het gaat om de salary cap, en dat is veel voor een ouder wordende lineman. Vijf Pro Bowls en twee Super Bowls waren voor de Patriots niet genoeg herinneringen om hem dat te betalen. En dus was het vaarwel. Beter een jaar te vroeg, dan een jaar te laat.

Waar Wilfork heen gaat, is nog niet duidelijk. De Dolphins en Redskins zijn de eerste namen die vallen, maar zoals eerder gemeld zijn ook de Patriots niet kansloos. Het ligt er waarschijnlijk aan wie hem het meeste geld kan betalen. Als dat nummer hem niet bevalt, hoeft hij zijn huis in Foxborough niet eens te verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *