Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN zoekt finaleplaats

De AFBN is dringend op zoek naar kandidaatsteden voor Tulip Bowl XXXI. De finale van de landelijke American football competitie zou oorspronkelijk plaats vinden in Spijkenisse, maar die stad heeft bedankt voor de eer. Met nog vier maanden te gaan mogen kandidaatsteden het gesprek dus aanknopen met het huidige bondsbestuur. Die zal niet al te hoge eisen stellen aan de organisatie en blij zijn met elk schappelijk bod. Er moet immers wel een finaleweekend georganiseerd worden.

Het is niet ondenkbaar dat Spijkenisse zich met de terugtreding revancheert voor de chaos in de aanloop naar het huidige seizoen. Spijkenisse Scouts werd toen op de knieen gesmeekt om in de Eredivisie te spelen en ging hier onder strikte voorwaarden mee akkoord. Uiteindelijk werd Spijkenisse echter medegedeeld dat de hulp toch niet nodig was.

De afgelopen twee seizoenen werd de finale georganiseerd op het kunstgras van het majestueuze sportpark van Arnhem Falcons. Beide keren wist Alphen Eagles de felbegeerde Tulip Bowl binnen te slepen ten koste van Amsterdam Crusaders.

Spijkenisse was zaterdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *