Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview 010 Trojans – Hilversum Hurricanes

Saturday Night Football vanavond in Rotterdam, waar de 010 Trojans het thuis opnemen tegen de Hurricanes uit Hilversum. De Trojans hebben een maand rust gehad na de spannende wedstrijd in Arnhem om zich voor te bereiden op deze wedstrijd. Hoewel de Trojans 0-2 zijn en hiermee een derde plek innemen in Poule A, zijn zij niet kansloos. Tegen Arnhem, vroege kanshebber voor de Tulip Bowl, wisten de Trojans tot de eindfase van de wedstrijd uitzicht te houden op de overwinning. Tegen Hilversum zal er wel meer geproduceerd moeten worden op aanvallend gebied. Slecht 16 punten wist de offense van 010 te scoren in twee wedstrijden. Bij de Hilversum Hurricanes gaat alles boven verwachting. Met 2-0 staan zij stevig op plek twee in Poule B. Deze twee wins komen alleen wel tegen teams met een gecombineerd record van 0-6. Het is dus nog steeds de vraag of de Canes zo goed zijn als hun record doet vermoeden. Door: Pascal Matla.

De Matchup
De matchup om in de gaten te houden is de de offense van de Hurricanes tegen de defense van de Trojans. De Hurricanes offense neemt de tweede plek in met 272 yards/game. De Trojans geven 291 yards/game op en staat hiermee een-na-laatste. Alle hens aan dek dus voor de Rotterdammers.

Spelers om in de gaten te houden
Maurice Tielen is DE man aan de kant van Hilversum. Hij heeft in twee wedstrijden 5 touchdown passes gegooid en rende er zelf nog eens 3 in ook. Hij krijgt hulp van receiver Nick da Costa en tight end Dennis Heerschop. En natuurlijk kunnen we daar ook receiver en kicker Tim Beuckens aan toevoegen. Beuckens neemt de derde plek in het scoring klassement in en heeft ook nog eens twee interceptions en een safety op z’n naam staan. Een echte alleskunner! Bij de Trojans wordt er vooral gekeken naar running back Kevin Wesseling die met 72 yards/game de running game leidt. Hij wordt hierbij geholpen door onder andere guard Kenny Verlaan, die de weg vrij maakt voor deze soepele running back. Quarterback Leroy ter Haar heeft duidelijk opnieuw moeten wennen aan de Eredivisie sinds hij daar bij de Maastricht Wildcats aan mocht snuffelen, maar ook hem mogen we in de gaten houden deze wedstrijd.

Onze voorspelling
Het zal niet makkelijk worden voor de Hurricanes, maar ook deze wedstrijd zullen zij weten te winnen 38-12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *