Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons oppermachtig tegen 010

De Arnhem Falcons speelden zondag thuis tegen 010 Trojans uit Rotterdam. Al in het eerste kwart werd het plot onthuld voor het verdere verloop van deze wedstrijd. De ijzersterke running game van de Gelderlanders liep als rode draad door deze 12 april (foto: Cherie Photography).

Running back Brandon Stamper bracht de bal in de zevende minuut dicht bij de redzone van de Trojans. Vlak daarna bleek Lennard Harris (42) niet alleen supersnel, maar ook nog eens ijzersterk en wendbaar. Hij liep dwars door de Rotterdamse verdediging heen en zette de eerste score van deze wedstrijd neer.

Even leek 010 hierna door een muffed punt te mogen ruiken aan een gelijkmaker. Hoewel running back Kevin Wesseling voor de Rotterdammers de redzone binnen wist te gaan, stuitte de Trojans’ running game op een te sterke verdediging van het thuisteam. De aanval van de bezoekers bleef na een verwoede fourth down poging puntloos.

De start van het tweede kwart bracht de highlight play van de wedstrijd. Vanaf de 20 yard lijn gooide QB Arend Jan Hobbelink een prachtige diepe pass op Matthew Newman die vervolgens onstuitbaar de tweede touchdown voor de Falcons binnenliep op een 80 yard TD play.

Vanaf daar leek de dag beslist. De Trojans probeerden maar weer eens een drive op te zetten maar de pret was van korte duur. Falcons’ Riangelo Antionia wist een prachtige interceptie uit de lucht te plukken, waardoor de Falcons running machine weer het veld op ging.

In de daarop volgende serie plays zagen we succesvolle runs van met name Lennard Harris (42) en Brandon Stamper. Een 15 yd run van Stamper bracht de endzone in zicht. Joost Holtslag (nr. 22) legde vervolgens de bal vlak voor goallijn waarna Lennard Harris (42) het af mocht maken; hij bezorgde de ploeg de derde score. De PAT was wederom “good”.

Een fieldgoal van Tim Mal verergerde het leed, voordat de ploegen de theepauze in gingen.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. De Falcons domineerden so-wie-so de hele wedstrijd. De offense van de Trojans kwam maar niet aan de praat waarna zich ook nog een rampscenario voltrok: nadat Leroy ter Haar, de eerste QB van de Trojans, tijdens een QB-run een lichte blessure opliep, werd deze positie overgenomen door Ferdi Karakus. Hij kon slechts één play meespelen en raakte toen, ook tijdens een QB-run, ernstig geblesseerd aan zijn enkel. Hiermee waren de kaarten wel geschud.

A.J. Hobbelink mocht in het vierde kwart nog een score op zijn eigen naam zetten door een QB Sneak. De Falcons toonden met deze overtuigende zege aan dat zij een waardige kandidaat zijn voor de play offs en voor de Tulip Bowl. Het team is als enige ongeslagen in de Eredivisie.

Of zij die status kunnen behouden weten we over twee weken. Dan gaan zij de strijd om de eerste plek in poule A aan met de Alphen Eagles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *