Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Preview Brussels Black Angels vs. Limburg Shotguns

Deze zondag zullen de troepen van Derys Romuald het opnemen tegen de Shotguns in Limburg. De tot nu toe ongeslagen Black Angels zijn nog steeds in de running om eerste te worden in de FAFL en een bye week te hebben op het eerste weekend van de Play-offs. Hoewel de Shotguns in een losing streak zitten sinds hun winst tegen de Antwerp Diamonds, ook op eigen veld, zullen ze er toch alles aan doen om de overwinning op hun eigen veld te halen.

Na twee wedstrijden verschijnt quarterback Rob Hermans terug under center. Hij zal bijgestaan worden door een zware offensive line waarin Belgian Barbarians Seppe Claes en Hans Gijsel de dienst uitmaken. Het is echter niet enkel rozegeur en maneschijn voor de Shotguns. Door blessures zullen de meeste Shotguns zowel op offense als op defense moeten opdraven. De Black Angels hebben dit probleem echter niet, met een roster van meer als 40 spelers. Ook het blessureprobleem blijft de Black Angels gespaard en kunnen ze beroep doen op hun beste spelers voor deze wedstrijd.

Op offense kijken de Black Angels vooral naar offensive linemen Bart Meys en Reda Vranken. Kevin Noel zal voor de Brusselaars under center beginnen. Samen met zijn top target Thomas Bouron en running backs Rudi Housni en Brian de Caluwé zal hij proberen om voor de derde maal dit seizoen de kaap van 50 punten te overschrijden. Zij spelen tegen een gehavende defense waarin amerikanen Charles Roundtree (safety) en Zac Martin (defensive end) geholpen door linebacker Michel Eeman het mooie weer moeten maken.

De Limburgers missen op offense hun running back Calico Griffiths, zij zullen voor het merendeel van de snaps naar rookie Dennis Baptist kijken. Quarterback Rob Hermans kan echter wel rekenen op een sterke offensive line en Charles Roundtree op wide receiver. Zij zullen het echter moeilijk krijgen tegen een zeer goede Black Angels defense waarin een geweldig duo van safety’s speelt. Quentin Mees en Hadrien Godichal zullen zich vooral focussen op receiver Roundtree terwijl er naar linebacker Benjamin Dosunmu zal gekeken worden om de Shotguns running game in te tomen.

Wedstrijd wordt gespeeld op het veld van de Limburg Shotguns (Stalsesteenweg 66, Beringen), aftrap om 15u00!

Source: Francis Njufom, Jef van Gorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *