Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorbeschouwing Lightning Leiden-Amsterdam Crusaders

Vandaag wordt in Leiden de return gespeeld tussen Lightning Leiden en de Amsterdam Crusaders. De eerste wedstrijd, gespeeld in Amsterdam, werd door de Crusaders gewonnen met 21-7. Makkelijk ging dit echter niet.

Quarterback Dany Ortega had zijn beste wedstrijd van het seizoen en gooide ruim 150 yards bij elkaar. De defense van Leiden wist echter running back Endy Evenwel niet te stoppen. Evenwel was goed voor meer dan 200 yards en 2 touchdowns.

Sinds die wedstrijd wisten de Leidenaren slechts één keer te winnen, tegen degradatiekandidaat Nijmegen Pirates. De Crusaders verloren één keer, tegen Hilversum Hurricanes, en zijn al reeds geplaatst voor de play offs. Wanneer deze wedstrijd gewonnen wordt, dan zijn de Amsterdammers verzekerd van de eerste plaats in poule B en een thuiswedstrijd in de play offs.

Voor Leiden zijn er geen mogelijkheden meer om de playoffs te halen. Maar wanneer gewonnen wordt, zou dit de kans op degraderen verkleinen; Lightning heeft dus zeker iets om voor te spelen.

De Matchup
De offense van Leiden heeft het moeilijk dit jaar. Door blessures hebben al drie verschillende spelers under center gestaan en dat is niet bevordelijk voor een football team. Het gevolg is dat er in 7 wedstrijden 150 yards per wedstrijd worden bij elkaar worden gesprokkeld, 7 punten worden gescoord en 2 turnovers plaats vinden. De defense van Leiden staat laatste in de league in yards en punten opgegeven, dus dit verraadt het record van 1-6.
Vandaag treffen ze de nummer 1 defense in Nederland. De Crusaders staan bovenaan in bijna alle verdedigende categorieën en hebben hun defense staan. Het probleem bij de Crusaders is de offense. En dan vooral de inconsistentie. De ene week loopt de running game als een trein, de week erna is deze er totaal niet. De passing game is ook zeer wisselvallig. Het zegt ook wat dat de Crusaders in de aanvallende statistieken in de “middle of the pack” staan.

Spelers om in de gaten te houden
Glenn van Gorcum is bij Leiden verantwoordelijk voor de helft van de yards. Met 460 total yards en 3 touchdowns, is hij de man die het moet doen voor Leiden. Hij wordt geholpen door Dany Ortega op quarterback, Robert vd Brink op receiver en Brian Spapens op tight end.

Bij de Crusaders is het altijd maar de vraag wie speelt. In de sterkste opstelling mogen we verwachten dat Endy Evenwel de bal rent, Joey Kraan gooit en Melvin Maasdamme de bal vangt. Maar wees niet verrast als de defense, onder leiding van Kevin Bourne, ook een keer scoort

Wij verwachten een eenzijdige wedstrijd gedomineerd door de Amsterdamse defense.
30-7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *