Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jermaine Charles ploegt Alphen naar winst

Running back Jermaine Charles van de Alphen Eagles deed afgelopen zondag tegen Hilversum Hurricanes al het vuile werk. De aanvaller kreeg voor het tweede keer dit seizoen meer dan 20 keer de bal in handen gedrukt en voor de tweede keer dit seizoen ging hij over de 100 yards. Was eerder Nijmegen op 6 april het slachtoffer (131 yards), nu tikte Charles aan voor 141 yards en een 4.7 average.

Over het gemiddelde van Charles is heel wat te doen, omdat zijn average in veel van de wedstrijden dit seizoen onder de 3.3 yards per rush dook. Alleen in de voorgenoemde wedstrijd tegen Nijmegen (6,0) en in de wedstrijd tegen Lightning Leiden (7,8) kwam hij daar tot 4,7 van afgelopen zondag bovenuit.

De running game compenseerde tegen Hilversum voor een ondermaatse passing game. Bouthoorn en consorten kwamen laat op gang, maar wisten toch weer een overwinning uit het vuur te slepen. Dit ondanks een passing performance van 65 yards, slechts de tweede keer dit seizoen dat de quarterback onder de grens van 100 yards dook (eerder deed hij dit tegen Amsterdam Panthers).

De overwinning had dan ook voornamelijk te maken met de inconsistentie van de offense uit de Mediastad. Maurice Tielen dook voor het eerst onder de 100 passing yards en kreeg geen hulp van zijn receivers of van zijn running game. De meest toonaangevende back aan Hilversumse zijde was Sarino Lotto en hij kwam niet verder dan 10 yards.

ALPHEN EAGLES – HILVERSUM HURRICANES 31 MAY 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *