Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN teams luiden einde in met slotfeest

De ontknoping van het AFBN seizoen nadert. Sommige formaties grijpen het competitieslot aan om de laatste thuiswedstrijd nog wat zieltjes te winnen: Hilversum Hurricanes en Amsterdam Crusaders maken er zelfs een compleet afscheidsfeest van.

Hilversum heeft de seizoenafsluiter op zaterdag 13 juni. De Hurricanes hopen op deze avond de Nijmegen Pirates een ticket richting de eerste divisie te bezorgen. Hilversum heeft de playoff-ticket al in de pocket, maar Nijmegen moet vrezen voor het einde op het hoogste niveau. Het belooft een mooie avond te worden met veel Amerikaanse food and beverages. De club heeft zelfs een plaatselijke wethouder uit de collegebanken getrokken om de contoss te verrichten. Toegang is gratis, kickoff om 19 uur.

Het afscheidsfeest in Amsterdam heet ‘Homecoming: Millennials Edition’ en is inmiddels vaste prik op de agenda van de hoofdstedelingen. De editie van 2015 heeft ook nog eens extra jus, want de Amsterdam Crusaders spelen in hun thuisafsluiter tegen Amsterdam Panthers. En dat is een duel dat aardig wat geschiedenis heeft en een echte rivalry heeft. Eerder dit seizoen kwamen de teams ook al tegen elkaar uit en toen werd het een nagelbijtertje. Cru won uiteindelijk met 12-06, maar snakte naar het eindsignaal.

Tijdens de dag worden de Millennials geeerd in Amsterdam: de lichting spelers die tussen 2002 en 2009 furore maakte op de Nederlandse velden en zelfs hoge ogen gooiden in Europa. In Amsterdam betaal je 2,50 entree. Kaarten kunnen alleen worden gekocht op de dag zelf aan de poort.

Naast het hoofdprogramma zijn er tal van randactiviteiten in 020. Om 10.00 starten de talenten van het hoogste jeugdteam van de Amsterdam Crusaders hun wedstrijd tegen de Amsterdam Panthers en treden de Cubs aan tegen Lightning Leiden. Ook zal er een Crusader-style barbecue zijn en wordt de wedstrijd voorzien van muziek en commentaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *