Weinig verrassends aan Nijmegen Pirates – 010 Trojans

De 010 Trojans wonnen vandaag van  de Pirates dankzij de running game: Kevin Wesseling en Richard Konu maakten de hooggespannen verwachtingen meer dan waar. De Nijmegen Pirates verloren door veel kleine fouten in de aanval en onvoldoende power in de verdediging tegen de twee supersnelle running backs van de tegenstander. Foto/tekst: Cherie Fotografie.

In het eerste kwart leken beide partijen aan elkaar gewaagd. Zoals anders verliep de tweede acte. Al na vijf minuten scoorde de gevreesde Richard Konu (42) een touchdown. De PAT die volgde bracht de stand op 7-0 voor de 010 Trojans. Doordat de Pirates aanval wat stuntelig verliep (door gemiste passes en een fumble),  kon Kevin Wesseling (38) er amper tien minuten later met de bal vandoor racen voor een tweede TD. Overmoedig geworden probeerden de Trojans een tweepunts conversie, maar die werd door de wakker geschudde  Pirates verijdeld. Tegen het einde van de eerste helft wist Kevin Wesseling zijn kunstje wel te herhalen, wat de ruststand op 20-0 bracht in het voordeel van Rotterdam.

Na de rust volgde een relatief saaie tweede helft met vooral veel gemiste passes aan weerszijden. Het enige noemenswaardige wapenfeit kwam van de hand van Taurean Marshall, die een touchdown binnenliep.

Net  toen iedereen dacht dat de Pirates roemloos ten onder zouden  gaan werd hun eer nog enigszins gered door een run van Roel van Teeffelen (nr. 11) die zes punten op het scorebord van de Pirates neerzette met een fenomenale run. De 2-punts conversie kon niet worden verzilverd. Vlak daarna klonk het eindsignaal: 27-6 voor de 010 Trojans die tevreden gestemd huiswaarts gingen, terwijl de Pirates tot troost aan hun jaarlijkse  barbecue togen. Het vlees zal bitter hebben gesmaakt in de wetenschap dat degradatie met deze nederlaag niet meer af te wenden is.