Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL-wedstrijden in nieuwe stadion Tottenham Hotspur

De NFL en de Engelse Premier League-club Tottenham Hotspur hebben vandaag een 10-jarige overeenkomst bekrachtigd, waardoor er vanaf 2018 elk jaar twee NFL-wedstrijden worden gespeeld in het nog te bouwen onderkomen in Londen. De huidige overeenkomst van de NFL met Wembley Stadium loopt nog tot 2016, maar beide partijen hebben hoop dat deze samenwerking ook na 2016 wordt doorgezet.

“Met het groeiende enthousiasme voor de NFL in het Verenigd Koninkrijk, zijn we allen gebonden aan het organiseren van NFL-wedstrijden op locaties van wereldklasse”, aldus Roger Goodell in een verklaring op NFLUK.com. “We zijn verheugd met Tottenham Hotspur als partner om wedstrijden te spelen in hun toekomstige stadion. We delen een visie en gebondenheid om de beste ervaring voor onze teams, fans en de lokale community te creëren.”

Het stadion heeft nog geen naam, maar al wel is bekend dat het een verplaatsbare grasmat krijgt waar kunstgras onder komt te liggen, bruikbaar voor de NFL-wedstrijden. Dit geeft de NFL meer flexibiliteit in het roosteren van de duels. Bovendien wordt het stadion milieubewust en ligt de focus op de beleving van supporters.

Daniel Levy, voorzitter van de Londense voetbalclub: “We hebben nu de kans om unieke sport- en entertainmentevenementen te organiseren, door de NFL en EPL voor het eerst samen te brengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *