Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Zeefuik blijft aan als hoofdcoach Alphen

Errol Zeefuik blijft hoofdcoach van de Alphen Eagles. Dit hebben beide partijen tijdens een gesprek afgelopen week besloten. Zeefuik moet bij de runner up van de afgelopen Tulip Bowl een nieuwe coaching staff om zich heen verzamelen. Defensive coordinator / verdediger Erwin Gloudemans heeft zijn laatste wedstrijd voor Eagles gespeeld, terwijl het team vorig jaar geen gebruik maakte van een offensive coordinator.

Een van de coaches die aan de positie van DC in Alphen wordt gelinkt is Martin Doomen, de voormalig hoofdcoach van de Arnhem Falcons. Doomen nam vorige week afscheid van de Falcons, nadat het hem niet was gelukt een kampioenschap naar Gelderland te brengen.

Naar een offensive coordinator is het gissen. Quarterback Richard Bouthoorn was afgelopen editie in het reguliere seizoen de playcaller. Omdat de spelverdeler deze taak lastig kon combineren met zijn positie, gingen de Eagles tijdens de playoffs over op een ander systeem. Stefan van der Neut gaf toen de plays door aan de quarterback. Dit beviel zo goed dat de formatie nu op zoek is naar een coordinator.

De positie van defensive coordinator blijkt lastiger in te vullen. Een van de coaches die aan de positie in Alphen wordt gelinkt is Martin Doomen, de voormalig hoofdcoach van de Arnhem Falcons. Doomen nam vorige week afscheid van de Falcons, nadat het hem niet was gelukt een kampioenschap naar Gelderland te brengen.

Ondertussen lijkt ook de spelerscaroussel in Alphen op gang te komen. Het gerucht gaat dat Oscar en Kevin Sap naar Alphen komen. Zij komen bij Spijkenisse vandaan en zijn de broers van Remy Sap, die dit jaar indruk maakte als linebacker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *