Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Van der Lijcke hoofdcoach Crusaders II

Dennis van der Lijcke wordt de headcoach van het tweede senior full contact team van Amsterdam Crusaders. Dat bevestigt hij deze morgen aan Gridiron. “Het idee is er al een tijdje. Ik wil er niet over blijven praten, maar het gewoon doen. Anders weten we niks.”

“Mijn uitdaging is dit goed op te zetten voor de Cru,” zegt Van der Lijcke. “Dit is een belangrijke stap voor de Cru. We moeten de doorstroming verbeteren tussen youth tackle en het eerste team De jeugd gaat geweldig.”

Van der Lijcke wil niet spreken over een transitiejaar, maar meteen meedingen om de prijzen: “De Crusaders willen altijd winnen en daar gaan we ook voor. We hebben een aardige lijst met toppers van youth tackle van vorig jaar. Plus spelers die terugkomen en nog ene paar die we beter kunnen positioneren. Ik denk dat we het goed gaan doen dit jaar.”

De voormalig speler weet wat voor boter hij in de kuip heeft. Hij was vorig seizoen nog verantwoordelijk voor het Youth tackle team van de Cru. Dat team werd op 5 juli kampioen door in de Dyan Kralt Bowl de Flevo Phantoms met 50-32 te verslaan. Hiermee wist Van der Lijcke voor de vierde keer in zijn vijfjarige coaching loopbaan landskampioen te worden.

“Coaches bij de Cru hebben er vertrouwen in en veel zin. De spelers helemaal. Het was tijd om door te stromen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *