Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Een nieuwe kans voor Ray Rice?

Cleveland Browns head coach Mike Pettine vertelde op dinsdag dat er werd gesproken over de mogelijkheid om Ray Rice aan boord te brengen. De onvrede met de huidige jonge running backs Duke Johnson, Isaiah Crowell en Terrance West groeit met de dag. Running backs coach en ex-speler Wilbert Montgomery drukte eerder al zijn frustratie uit met de blessures en het niveau in training camp. Volgens Montgomery leek er niemand echt geïnteresseerd te zijn om de startende running back te worden. (Foto: Post-Gazette)

Het is nochtans van groot belang voor de Browns om een functionele running game te hebben. Als Cleveland dit jaar wil meespelen voor de knikkers in de zware AFC North, zullen ze dat moeten doen met een sterke defense en running game. Josh McCown en, wie weet, Johnny Manziel zijn te beperkt om de ploeg drijvende te houden op hun eentje. In Cleveland zullen ze dus hopen dat de harde uitspraken voor een trap onder de kont van de jonge running backs hebben gezorgd.

Pettine vertelde er meteen ook bij dat hij nog niet op het punt was gekomen dat hij tot stappen wilde overgaan. Hiernaast zal hij ook een goedkeuring van de eigenaar nodig hebben voor er echt een voorstel kan gedaan worden. Toch lijken de Browns momenteel Rice zijn grootste kans op een nieuwe contract. Zo kennen zowel Pettine als Montgomery de speler nog van bij de Baltimore Ravens. Montgomery was zelfs zijn positiecoach tussen 2008 en 2013. Indien er iemand voorbij de video kan kijken waarin Rice zijn verloofde (en huidige vrouw) KO slaat, zijn het deze ex-coaches die hem trainden in zijn beste jaren.

Eerder toonden de Houston Texans en de Arizona Cardinals al weinig interesse in de running back. Na de blessure van Arian Foster deden de Texans enkel een voorstel aan ex-Saints running back Pierre Thomas. De Cardinals kozen dan weer voor de running back die ooit gekend was onder de naam CJ2K. Chris Johnson komt echter al enkele jaren niet meer in de buurt van de 2000 yards. Zijn deze running backs beter dan een fitte Ray Rice die een verloren seizoen in 2014 en een mislukt seizoen in 2013 achter zich wil laten? Twijfelachtig. Feit blijft wel dat de opties van Rice elke dag worden uitgedund. De ex-Baltimore Ravens ster kan dus maar beter hopen dat de frustraties in Cleveland blijven groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *