Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

T.Y. Hilton verlengt voor vijf jaar bij Indianapolis Colts

 

T.Y. Hilton tekende vandaag een contract voor vijf jaar en $65 miljoen, met $39 miljoen in guarantees bij de Indianapolis Colts. Hoeveel van die $39 miljoen op dit moment al gegarandeerd is, zal pas later worden bekend gemaakt. Ik ga jullie echter niet vervelen met de technische kant van zijn contract, feit is dat Hilton een heel rijke 25-jarige is geworden. De voormalige third round pick in 2012 groeide samen met de eerste pick van die draft, Andrew Luck, uit tot de kern van de Colts’ offense. (Foto: Fansided.com)

Met een gemiddelde van $13 miljoen per seizoen, plaats Hilton zich bij Chiefs receiver Jeremy Maclin en Packers receiver Randall Cobb in inkomsten per jaar. Demaryius Thomas en Dez Bryant verdienen dan weer ‘een tikkeltje’ meer met $14 miljoen per seizoen. Het nieuwe contract lijkt dan ook een nauwkeurige aanduiding van de waarde van de kleine speedster. Indien Hilton echter de volgende stap weet te zetten in het komende seizoen, zal hij nog vijf jaar relatief goedkoop onder contract liggen.

Door Hilton nu al te verlengen, een jaar voor zijn contract afloopt, vermijden de Colts ook het gebruik van de franchise tag en het bijhorende drama. Hilton kan echter ook tevreden zijn nu hij naast de $1.542 miljoen die hij normaal zou hebben verdiend, al een mooie vette check kan verwachten met zijn tekenbonus. Ook is hij beter beschermd in het geval van een zware blessure in het komende seizoen. Het contract lijkt dus net al bij Russell Wilson, waar ongeveer hetzelfde gebeurde, een win-winsituatie.

De wide receiver ving vorig jaar 82 ballen voor 1345 yards en zeven touchdowns. Naast zijn tweede seizoen op rij met minstens 1000 yards, haalde hij ook voor het eerst de Pro Bowl. Met de input van veteran running back Frank Gore en receiver Andre Johnson, hebben de Colts nu hun huiswerk klaar om met een explosieve offense te mikken op een Super Bowl overwinning. De geruchten dat rookie Philip Dorsett gedraft was om op termijn Hilton te vervangen, worden ook meteen de kop ingedrukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *