Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Todd Gurley raakt hoogstwaarschijnlijk niet klaar voor de start van het seizoen

De tiende pick van de voorbije draft, Todd Gurley, lijkt de eerste weken van de regular season te gaan missen. Het was al langer duidelijk dat we hem niet aan het werk gingen zien tijdens de preseason. Nu lijkt echter ook de start van zijn seizoen op de helling te staan. (Foto: myajc.com)

De running back van de St. Louis Rams scheurde in november zijn ACL in een wedstrijd voor de universiteit van Georgia. Hoewel hij in het begin van training camp al op het actieve roster werd geplaatst en het erop leek dat hij snel klaar zou raken, is zijn ACL naar schatting nog altijd maar voor 90% klaar. Het is dan ook begrijpelijk dat zowel de Rams als Gurley niets willen forceren. Zolang de knie niet 100% is, zal hij dan ook individueel blijven trainen.

Het is opvallend hoe geduldig Gurley onder dit alles blijft: “Whether it’s Week Five or Week One, 10 years from now nobody is going to remember what you did the first five games.” De ex-Georgia Bulldog twijfelt dus niet aan zijn capaciteiten en weet dat hij meer kan bereiken als hij topfit is. Zijn kwaliteiten zijn echter nu al onmiskenbaar en ook de staf van de St. Louis Rams kan amper wachten om hem in wedstrijden aan het werk te zien volgens NFL media insider Ian Rapaport.

Zolang hij niet klaar is zal de backfield van de Rams gedragen worden door tweedejaars prof Tre Mason. De ex-Auburn Tiger liep vorig jaar voor 765 yards en vier touchdowns in twaalf wedstrijden. De kleine runner is echter niet gebouwd om over een heel seizoen de starter te zijn, het is dan ook te hopen voor de Rams, dat Todd Gurley snel terugkeert op het veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *