Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Garoppolo heeft werk aan de winkel

De prestaties van zowel Jimmy Garoppolo als het hele team van de Patriots in hun eerste preseason wedstrijd tegen de Green Bay Packers maakten al meteen één ding duidelijk: de defending champs zijn nog niet klaar voor de start van het seizoen. De met 22-11 verloren wedstrijd gaf ons een eerste zicht op de vooruitgang van back-up quarterback Jimmy Garoppolo in zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een detail dat normaal gezien enkel Patriotsfans interesseert, wordt dit jaar door iedereen van nabij gevolgd. De mogelijke schorsing van Tom Brady voor de eerste vier wedstrijden van het seizoen zijn hier uiteraard niet vreemd aan. (Foto: Foxnews.com)

De tweedejaarsprof kwam Tom Brady al tijdens het eerste kwart vervangen. De Super Bowl MVP had overigens ook zijn dagje niet. Brady speelde twee drives voor de Patriots waarin maar één van zijn vier passen gevangen werd voor hij de teugels doorgaf aan Garoppolo. De ex-Eastern Illinois quarterback voltooide vervolgens 20 van zijn 30 passen voor 159 yards met één interception en geen touchdowns. Geen cijfers om over naar huis te schrijven en het mag dan ook niet verwonderen dat de Patriots het moeilijk hadden om te scoren met Garoppolo op het veld.

Hetgeen mij persoonlijk echter het meest verontrustte waren de zeven sacks die Garoppolo moest incasseren tijdens de wedstrijd. Dit was ook vorig jaar al een probleem in de beperkte actie die hij te zien kreeg. Het zou echter van weinig analysevermogen getuigen om alle problemen op Garoppolo af te schuiven. Niet alle sacks waren zijn fout, een bij elkaar gesprokkelde offensive line zonder één starter van vorig jaar kon hem zelden voldoende tijd geven.

Hiernaast mag ook derdejaars receiver Josh Boyce met de vinger gewezen worden. De voormalige fourth round pick spendeerde het grootste deel van vorig seizoen op de practice squad, maar leek bezig om zich met een sterk training camp in de kijker te spelen. Hij lijkt echter terug naar af nadat Garoppolo maar twee van zijn negen passen naar Boyce zag aankomen. Sommigen hiervan waren niet nauwkeurig genoeg gegooid, maar Boyce liet het vaak na om te strijden voor de football. Ook bij de interception van Garoppolo in het begin van de tweede helft was dit het geval.

Ook de scheidsrechters wilden niet echt meewerken, op 3rd&11 in het tweede kwart liep de scheidsrechter in de weg van diezelfde Boyce waardoor ze samen tegen de grond gingen. Dit knap staaltje verdedigen kostte Boyce een kans om zijn wedstrijd te redden, al is het niet goed te zien of hij de bal had kunnen vangen. Het is in ieder geval duidelijk dat de referees ook een preseason nodig hebben om in vorm te raken.

Er waren echter ook enkele goede zaken op te merken tijdens de wedstrijd. Vooral in de tweede helft herpakte Garoppolo zich door vijftien van zijn zeventien passen te completen. Veel van deze plays waren korte passen en checkdowns, maar de jonge quarterback leek in ieder geval meer controle te hebben over de wedstrijd. Dit gaf hij na de wedstrijd ook zelf aan door te zeggen dat hij zich comfortabeler voelt dan vorig jaar. Wanneer we overigens de passen naar Boyce niet meetellen, zagen de statistieken van de voormalige second round pick er een stuk beter uit: 18 van de 21 voltooid voor 140 yards. Running back Jonas Gray liet overigens ook mooie dingen zien, zijn 55-yard touchdown redde de avond voor de New England Patriots’ offense.

Laten we dus vooral niet overdrijven na één preseason game. Een echt oordeel zal pas geveld kunnen worden na een volwaardige wedstrijd waarin hij ook beschikt over zijn gevaarlijkste wapens Gronkowski en Edelman en een volledig fitte offensive line.

Maar laat één ding al duidelijk zijn, Jimmy Garoppolo is (nog) geen Tom Brady.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *