Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Green-Ellis wil terug de NFL in

Chris Johnson, Steven Jackson, Ahmad Bradshaw, Ray Rice, Pierre Thomas, Ronnie Brown, Peyton Hillis, Leon Washington, Ben Tate en zo kun je nog wel even doorgaan. Een waslijst aan free-agent running back probeert tot nu toe zonder succes een nieuw team te vinden. Sinds afgelopen week kan ook BenJarvus Green-Ellis aan deze lijst toegevoegd worden. De ex-speler van New England Patriots en Cininnati Bengals hoopt op een snelle terugkeer in de NFL. Volgens eigen zeggen hangen de teams aan de lijn en is het slechts een kwestie van de juiste match te vinden.

Het nieuws, dat door de running back zelf in de wereld is gebracht, doet vele wenkbrauwen volgen. GreenEllis kwam het hele afgelopen seizoen niet in actie nadat de Bengals hij na het seizoen van 2013 hadden laten gaan. Daarnaast onderging hij afgelopen oktober nog een heup-operatie en is hij inmiddels dertig en dat lijkt tegenwoordig de deadline voor zo’n beetje alle backs in de NFL. Na de big three-o gaat alles downhill en ben je eigenlijk niet meer interessant.

Maar Green-Ellis trekt zich daar niets van aan en voelt zich fitter en sneller dan ooit. Dit vanwege zijn speciale (eigen) trainingskamp in de Dominicaanse Republiek. “Ik ben volledig hersteld. Ik voel me zelfs zo fris alsof ik weer als rookie begin. Tweemaal daags train ik mezelf helemaal suf. Ik boks, ik ren bergen op, ik doe verschillende football drills. Ik noem dit The Green-Ellis-two-a-days.”

Hoewel de back heilig overtuigd is dat het juiste team binnenkort aan de lijn zal hangen, is het nog maar de vraag of we Green-Ellis daadwerkelijk terug gaan zien in de NFL.  In slechts twee van zijn zes actieve seizoenen wist hij meer dan 1.000 yards bij elkaar te rennen of meer dan zeven touchdowns te scoren. Eigenlijk stond hij vooral bekend om het feit dat hij nooit, maar dan ook letterlijk nooit de bal fumblede. In zijn laatste twee seizoenen in Cincinnati raakte Green-Ellis de bal, en dus zijn reputatie, meerdere malen kwijt.

Door: Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *