Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jongensboek gesloten: Seahawks ontslaan oorlogsheld

Het Hollywood-script rondom de persoon van Nate Boyer kan de papierversnipperaar in. De Seattle Seahawks namen vandaag afscheid van de 34-jarige rookie annex oorlogsheld om plaats te maken voor reserve-quarterback Jake ‘Who you say?’ Waters.

Nate Boyer tekende een paar maanden terug als ongedrafte rookie bij de Seahawks als long snapper. Een vak dat hij zichzelf aanleerde als gedecoreerde groene barret in onder meer Irak en later perfectioneerde als college-speler bij de Texas Longhorns. De vaderlandslievende pers smulde van dit verhaal. Dat hij vandaag moet wijken voor een nobody-quarterback omdat backup Tavaris Jackson geblesseerd is, is geen goed voorteken voor een vervolg van het jongensboek. Hij mocht welgeteld één pre-season wedstrijd meedoen.

De GM van de Seahawks probeerde de sentimenten van het ontslag te temperen door te laten weten dat hij er nog emotioneler onder was dan Nate Boyer zelf. Sterker nog Boyer was de troostende factor. En volgens de GM moet Nate Boyer zeker een contract kunnen krijgen bij één van de 31 andere teams. Het is echter een ‘veeg teken’ als je nog voor de eerste roster-cuts moet verdwijnen bij een ploeg. Ofwel er was onder de 89 andere spelers niemand anders die minder waard was en opgeofferd kon worden.

De enige kans voor Nate Boyer is, als een ploeg nog een mooi marketing verhaal wil hebben. Dat moet toch wel een plekje op een practice squad kunnen opleveren. Maar de kans is nihil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *