Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Peyton Manning heeft nog altijd geen gevoel in zijn vingertoppen

Vier jaar na de vier nekoperaties die een einde maakten aan zijn carrière bij de Indianapolis Colts en hem zijn seizoen kostte in 2011, voelt quarterback Peyton Manning nog steeds niets in de vingertoppen van zijn rechterhand. Manning lijkt ondertussen na advies van zijn dokter ook de hoop te hebben opgegeven dat het gevoel ooit terugkomt. “It was hard for me for about two years, because one doctor told me I could wake up any morning and it might come back. So you wake up every day thinking, Today’s the day! Then it’s not.” (Foto: Getty Images)

De problemen met zijn hand lijken de eerste pick van de draft in 1998 echter niet te hebben afgestopt in de voorbije jaren. Mede geholpen door het gebruik van een handschoen leidde de quarterback nog verschillende hoogscorende offenses voor de Denver Broncos. De 39-jarige gooide nog voor 14863 yards en 131 touchdowns in de voorbije vier jaar. In 2013 won hij nog zijn vijfde MVP trofee nadat hij het record voor touchdowns in een seizoen scherper stelde door er 55 te werpen.

Het krachtverlies in de arm van de veertienvoudige Pro Bowler valt echter niet te ontkennen. Zijn ballen lijken steeds minder door de lucht te klieven, maar door zijn hoog football-IQ kon hij hier steeds een mouw aan passen. Op het einde van het voorbije seizoen namen zijn fysieke beperkingen echter steeds meer de bovenhand door problemen met zijn dij. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zien teamgenoten echter de oude Manning, nu verlost van zijn fysieke kwaaltjes, terug.

De Broncos hopen dat Manning nog één jaar langer vadertje tijd kan afhouden en fit kan blijven doorheen het seizoen. Gevoelloze vingertoppen of niet, een fitte Manning blijft één van de gevaarlijkste quarterbacks in de NFL.

Volg Peyton Manning en de Denver Broncos dit seizoen live via NFL Gamepass. Bestel je abonnement via de button op deze site en krijg er gratis een abonnement voor een half jaar op het Gridiron magazine bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *