Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dallas Cowboys cornerback scheurt ligamenten van zijn rechterknie

Cowboys cornerback Orlando Scandrick scheurde gisteren de ACL en MCL van zijn rechterknie tijdens training camp. Hij zal door de blessure de rest van het seizoen langs de zijlijn moeten toekijken. Scandrick blesseerde zijn knie tijdens een tackle op wide receiver Lucky Whitehead. De cornerback voelde de ernst van de situatie meteen aan en werd met een handdoek over het hoofd van het veld gereden. (Foto: scout.com)

De 28-jarige coverman is misschien niet de grootste naam, maar presteert al enkele jaren op hoog niveau. De ex-fifth round pick in 2008 werkte zich de voorbije seizoenen op tot een onmisbare starter in de verdediging. Zijn status werd in mei nog erkend door de Cowboys toen ze zijn contract met één jaar verlengde tot 2020, waardoor hij $9,5 miljoen extra gaat verdienen over de duur van zijn contract. Vorig jaar was hij volgens analysesite Pro Football Focus de 12de beste corner in de NFL. Dit ondanks een schorsing voor substance abuse die hem de eerste twee wedstrijden van het seizoen kostte.

De blessure zorgt voor extra druk op de twee spelers die in 2012 werden binnengehaald om Scandrick uit ploeg te spelen. Brandon Carr presteerde sinds zijn overgang van de Kansas City Chiefs echter nog zelden op zijn beste niveau en ex-top tien draft pick Morris Claiborne kan niet anders dan een bust genoemd worden nu hij aan zijn vierde seizoen begint. Beide spelers krijgen nu de kans om zich opnieuw in de gratie van de Cowboys te spelen. Ook van de atletische rookie Byron Jones zal nu meer verwacht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *