Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Fans Pittsburgh niet heel blij met Vick

De rode loper is niet direct uitgegaan voor Michael Vick bij de fans van de Pittsburgh Steelers. De ‘quarterback met een verleden’ zat zijn straf uit, maar vergeten is men allerminst zijn rol in de wereld van hondenvechten. Een facebook-pagina ‘Pittsburghers against Michael Vick’ behaalde 5500 likes binnen een paar uur. 

Toch zullen de fans van de Steelers het met Michael Vick moeten doen. Hoofdcoach Mike Tomlin ging pal achter zijn backup-plan voor aanvalsleider Ben Roethlisberger staan. Ben Roethlisberger was overigens wel wat koeltjes in zijn reactie. Voor hem draait hem om of iemand iets kan toevoegen aan het team. “Als dat Michael Vick is, dan is dat maar zo.” Spreekt nog geen echte liefde uit. Terwijl ‘Big Ben’ toch enige sympathie voor Vick, aangezien hij zelf in een duootje verkrachtingszaken werd genoemd en hiervoor vier wedstrijden schorsing kreeg.

De ‘huisblog’ van de Steelers (Behind the Steel Curtain, red.) veegde overigens de vloer aan met fans die zeiden de Steelers de rug toe te keren nu de organisatie Vick heeft binnengehaald: “Fans die dit zeggen en een liefde voor de club van één speler af laten hangen, zijn waarschijnlijk toch al geen echte fans”. De bloggers realiseren zich ongetwijfeld hoe dicht haat en liefde bij elkaar liggen. Mocht ‘Big Ben’ wegvallen en speelt Vick de sterren van de hemel, dan zullen de jerseys met ‘Vick’ in toenemende mate Heinz Field bevolken. Zo ging het ook in Philadelphia toen hij daar in 2010 ineens weer basisspeler en Pro Bowler werd. Zoals Doe Maar ooit bezong: Als je wint, heb je vrienden. En Pittsburgh kan het weten, want verkrachter of niet, Roethlisberger is een held aldaar.

De vraag is echter of Vick nog kan winnen. Zijn toegevoegde waarde als passer en mobiele quarterback zijn op zijn 35ste toch wel een beetje verdwenen. Zijn quarterback rating vertoont sinds 2011 al een dalende trend, maar vooral flitsende rushes behoren tot het verleden. Zijn ‘yards per carry’ maken niet meer het verschil om de ploeg over het veld te leiden. Bij de Jets was het vorig jaar bij de spaarzame momenten op het veld al om te janken. Nee, hoopvol ziet het er niet uit voor Michael Vick.

Mensen die hoopvoller gestemd zijn, kunnen zich hieronder via de reacties melden… Vergeet niet het seizoen van de Pittsburgh Steelers te volgen via NFL Gamepass.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *