Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

(Ex-)Niners brengen ploeg opnieuw in verlegenheid

49ers’ linebacker Ahmad Brooks en voormalig 49ers’ defensive lineman Ray McDonald moeten vrezen voor serieuze gevangenisstraffen. Het duo was betrokken bij het verkrachten van een gedrogeerde vrouw in het huis van McDonald. Het incident gebeurde afgelopen december.

Brooks wordt verdacht van het betasten van de vrouw in het huis van McDonald terwijl zij niet bij kennis was vanwege het overmatig nuttigen van alcohol. Laatstgenoemde besloot nog een stapje verder te gaan. Hij droeg de vrouw naar zijn slaapkamer waar hij haar verkrachtte. Brooks kan maximaal zes maanden de bak in, terwijl moet vrezen voor een maximale straf van acht jaar.

De San Francisco 49ers zijn momenteel in Colorado voor een oefensessie met de Denver Broncos. Toen de organisatie lucht kreeg van het incident, werd Brooks direct naar huis gestuurd in afwachting van het proces. Het standaard persbericht werd hierop naar buiten gestuurd. “De organisatie is bekend met de mishandeling waar Ahmad Brooks van wordt verdacht naar aanleiding van een incident in december van 2014. Wij nemen iedere verdachtmaking tegen een lid van onze organisatie zeer serieus en zijn in gesprek met de NFL. Ahmad keert terug naar huis in Californië en doet niet mee in de wedstrijd van zaterdag”, aldus Trent Baalke, general manager van de ploeg. Zaterdag spelen de Niners tegen diezelfde Broncos.

Voor McDonals is het niet de eerste keer dat hij tegen de lamp loopt. De verdediger werd in mei ook al aangehouden, omdat hij een deur had gesloopt om bij zijn verloofde en hun kind te komen. Twee dagen later overtrad hij het omgangsverbod wat uit dat incident was voortgekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *