Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Roster Dutch Lions bekend

De Dutch Lions ondergaan dit seizoen een metamorfose. Onder leiding van nieuwe hoofdcoach Reyhan Agaoglu zijn maar liefst achttien nieuwe selectiespelers toegevoegd. Dit blijkt uit de selectie van de Dutch Lions, die vandaag bekend is gemaakt. De selectie speelt op 24 oktober een belangrijke qualifier voor het Europees Kampioenschap tegen Belgian Barbarians.

Tien van deze spelers werden op de Nederlandse velden gescout, terwijl er acht aan zijn komen waaien tijdens de landelijke Try-outs. De Dutch Lions reizen met drie quarterbacks af naar het Mandemakers Stadion. Richard Bouthoorn mag voor de volgers van de Nederlandse selectie geen verrassing zijn. Ook Sven Jansen en Joey Kraan werden door de coaching staf toegevoegd.

Liefst elf spelers die vorige jaar meededen aan de oefeninterlands hebben de cuts niet overleefd. Onder dit lijstje een aantal opvallende namen, waaronder Alphen Eagles wide receiver Romano Vogels en het Hilversum Hurricanes receiver/quarterback duo Nick da Costa en Maurice Tielen.

De Tulip Bowl teams zijn hofleverancier van het nationale team. Alphen Eagles levert 13 spelers af aan de Dutch Lions, Crusaders heeft er 11.

Kaarten voor de interland tussen Dutch Lions en Belgian Barbarians kosten 5 euro en zijn te koop via deze site.

 

[table id=6 /]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *