Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dutch Lions trainen in Amsterdam

Vandaag stond op het sportpark van de Amsterdam Crusaders de laatste reguliere training op het programma van de Dutch Lions, voordat zij zondag hun debuut maken in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. Door Stephan Pront.

De trainingsdag op sportpark Sloten begon vroeg voor de staf en de spelers met om 10:00 uur een coaches meeting, direct gevolgd door de eerste teammeeting om 11:00 uur. Op de spelers uit Duitsland (playoffs) en enkele geblesseerden na was de selectie compleet. Na een lunch in het Crusaders clubhuis kan de reguliere veldtraining beginnen.

De Lions hadden het getroffen qua weer. Het was zonnig, er was nagenoeg geen wind en heel af en toe viel er een verfrissend buitje. Wat meteen opviel was de strak geleide training van de assistent coaches onder het toeziend oog van headcoach Reyhan Agaoglu. Een feest der herkenning, de diverse stations, het specifieke geluid van coach Agaoglu zijn aanwijzingen, de scherpte, het was er allemaal. Vooral de strak geleide individual-stations van coach Matla op de O-Line en de defensive backs van coach Hiensch waren een feest om te zien. Ook de receivers onder coach Aeijelts Averink maakten indruk.

Daarna volgden inside-run en skeleton, wederom maakte de offensive line een heel goede indruk.

Tijdens de skeleton drill was het goed om te zien dat quarterback Joey Kraan nog steeds in bloedvorm is, verder maakte tussen alle atleten vooral Ray Ket indruk met zijn speed en hands. De training werd afgesloten met team-drill en een two minute drill.

Ondanks dat er nog een kleine ontslagronde volgt om de selectie van 52 naar 45 spelers te brengen, waren de Lions geconcentreerd en op hun gemak, de samenwerking en team cohesie zijn nu al ronduit uitstekend te noemen. Over twee weken spelen de Lions hun laatste oefenwedstrijd tegen Zwitserland ter voorbereiding op het kwalificatie duel tegen de Belgen op 24 oktober. Wil jij ook bij dat duel aanwezig zijn? Koop dan je tickets via deze site.

Coach Agaoglu heeft met zijn staff de vaart er goed in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *