Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

College Football: week 2 recap

College Football is net als de Eredivisie. Het spel is niet altijd even goed, maar de wedstrijden staan wel garant voor spektakel en vaak veel scores. Zo ook in in de tweede week van het seizoen. Gridiron zet de belangrijkste zaken even op een rijtje.

Jim Harbaugh wint eerste duel

Jim Harbaugh is van de hatelijk 0 af. In het eigen Michigan Stadium, voor meer dan 100.000 supporters, won de ploeg van Harbaugh zijn eerste thuisduel van het seizoen. De start tegen de Oregon State Beavers was niet geweldig, maar dankij de power running van De’Veon Smith werd het uiteindelijk toch een ruime overwinning: 35-7.

Michigan State: een titelkandidaat?

Dat is geen gekke gedachte. De ploeg van Mark Dantonio deed zaterdagnacht wat ze vorig seizoen nalieten: Oregon verslaan. Het verschil bij de Ducks was duidelijk de afwezigheid van Marcus Mariota. Hoewel Vernon Adams een degelijk duel speelde als quarterback, stond één fout onder de spotlights achteraf. Met nog een minuut te spelen en een achterstand van drie punten, slipte Byron Marshall achter de defensie van de Spartans. Adams zag het, maar wist de bal niet in zijn handen te krijgen. Voor de Spartans was het een statement overwinning en de bevestiging dat de ploeg zich mag richten op de playoffs.

Heisman running backs imponeren

Dalvin Cook, Leonard Fournette, Nick Chubb, Ezekiel Elliott. Allen hadden ook deze week weer een belangrijk aandeel in overwinningen van hun ploegen. Elliott, Fournette en Cook hadden allen drie touchdowns, terwijl Chubb het flinke porties van het duel rustig aan mocht doen en eindigde met 2 touchdowns. Ze waren allen echter niet te stoppen en lieten nog maar eens zien dat dit het jaar van de running back is en gaat worden.

Notre Dame’s dure overwinning

Ja, de Irish wonnen de wedstrijd. Maar de ploeg verloor zijn veel geprezen quarterback Malik Zaire aan een enkelbreuk. De spelverdeler ligt er waarschijnlijk de rest van het jaar uit. Tegen Virginia bleek het echter niet onoverkomelijk, al was het op het randje. Back-up DeShone Kizer vond Will Fuller in de dying seconds voor de go-ahead score: 34-27.

Gebeden opnieuw verhoord voor BYU

De Hail Mary van Tanner Mangum van vorig weekend ging de hele wereld over en de back-up quarterback werd in één klap een legende op de universiteit. Het was echter slechts het begin van het verhaal, want dit weekend was het opnieuw raak. Dit keer was zijn wanhoopspoging niet ‘in de buzzer’,  maar op 4th and 7 met minder dan een minuut te spelen. Vanaf de 35 yardlijn vond hij Mitchell Juergens tussen een drietal verdedigers. Het seizoen is nog maar net begonnen, maar kan nu al niet meer kapot voor BYO en Mangum. De naam ga je nog wel een paar keer voorbij zien komen.

Auburn (6) ontsnapt, Arkansas (18) niet

Er waren dit weekend twee enorme upset-bids te melden in NCAA. Vroeg op de avond (Nederlandse tijd) leek Auburn zich te beschamen in eigen huis tegen Jacksonville State. Tot kort voor tijd keek de ploeg van Gus Manzahl tegen een achterstand aan, maar Mevin Ray’s touchdown in de hoek van de endzone bracht de stand op 20-20. In de verlenging sloeg Auburn toe: Peyton Barber vond de endzone en behoedde zijn ploeg voor één van de grootste upsets in de historie van de NCAA.

Een upset voorkomen lukte Arkansas niet. De nummer 18 van de plaatsingslijst moest het opnemen tegen Toledo, maar dat bleek een te grote opgave. Toledo’s defensie was te sterk voor de run game van de Razorbacks en wist laat in de wedstrijd stand te houden voor een schitterende overwinning. Het was voor de Rockets de eerste overwinning op een ploeg uit de SEC ooit.

April Goss: de tweede vrouw ooit die scoort in een NCAA-wedstrijd

Een mooi moment voor April Goss, kicker van de Kent State Golden Flashes. Haar ploeg boekte een grote overwinning op Delaware State zaterdag, maar het moment van de wedstrijd kwam in het tweede kwart. Na een touchdown wilde de startende kicker Shane Hynes het extra punt gaan maken, maar zijn coach nam een time out en stuurde Goss het veld in. Ze maakte het spannend door de bal iets te veel naar rechts te mikken, maar het deerde de vreugde niet. Na Katie Hnida, die in 2003 twee extra punten maakte voor New Mexico, is Goss de tweede vrouw op NCAA-niveau die weet te scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *