Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Scheidsrechter breekt negen ribben na lelijke val

Line judge Gary Arthur ondervond persoonlijk dat American Football niet alleen gevaarlijk is voor de spelers. De ongelukkige Arthur brak niet alleen zijn sleutelbeen, zoals tijdens de wedstrijd aangekondigd, maar hield ook nog 9! gebroken ribben en een klaplong over aan het ongeval tijdens de wedstrijd tussen de Denver Broncos en de Baltimore Ravens.

De scheidsrechter met 19 jaar ervaring op het hoogste niveau, werd tijdens het teruglopen van een punt geraakt door twee spelers van beide ploegen. Hij kon op eigen kracht het veld afwandelen, waarna hij werd verzorgd en afgevoerd naar het ziekenhuis. De klap leek hard aan te komen, maar het verdict voor 58-jarige Arthur is toch erg streng.

Na het incident moesten de scheidsrechters met zes verder, een situatie die werd ingeoefend tijdens week 4 van de preseason. Gezien de ernst van de blessure zal de league op zoek gaan naar een vervanger voor een langere periode.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *