Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tony Romo breekt sleutelbeen

Een week nadat Dez Bryant een breukje in zijn voet opliep, brak Tony Romo zijn sleutelbeen in de wedstrijd tegen de Philadelphia Eagles. Na een tackle van linebacker Jordan Hicks in het derde kwart, kwam Romo op zijn schouder terecht. Vandaag zal onderzocht worden hoe lang hij uit zal zijn, maar het staat vast dat hij verschillende weken uit de line-up zal verdwijnen. In 2010 liep hij tijdens de zevende wedstrijd van het seizoen een gelijkaardige blessure op, waarna hij niet meer in actie kwam. Toen werd overigens ook voorspeld dat hij maar 6 tot 8 weken uit roulatie zou zijn, geen al te goed nieuws voor Cowboys fans.

Ook over Dez Bryant was er weinig goed nieuws te rapen dit weekend. Nadat een eerste schatting hem 4 tot 6 weken van het veld zag verdwijnen, zijn er stemmen die momenteel spreken van 10 tot 12 weken. Dit zou betekenen dat hij pas terug zal komen voor de laatste maand van het seizoen. Zelfs met een gezonde Romo, een bijzonder zware klap voor de kansen van de Cowboys om hun NFC East titel te verlengen.

Zonder de 35-jarige quarterback, sterspeler Dez Bryant of de naar de Eagles vertrokken Demarco Murray, zal het voor de Cowboys moeilijk worden om hun leidersplaats in de NFC East vast te houden. Een verbeterde defense zal nog grote stappen moeten zetten om de Cowboys, geleid door Cleveland Browns quarterback bust Brandon Weeden, in wedstrijden te houden. Weeden zal nu moeten rekenen op Joseph Randle, Terrance Williams en een 33-jarige Jason Witten om punten op het bord te zetten. Misschien wel de beste offensive line van de NFL hebben is uiteraard een enorme bonus, maar interceptions kunnen zij moeilijk voorkomen.

De NFC East is nog wide open. De Cowboys zullen nog wel wedstrijden kunnen winnen en rond .500 blijven hangen, maar de blessures in Dallas en de wispelturigheid van de Redskins zetten de deur open voor zowel de Philadelphia Eagles als de New York Giants, beiden nog wachtend op hun eerste overwinning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *