Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Throwback Thursday: ‘Q’ en ‘Fitz’ domineerden Fútbol Americano

Tien jaar geleden speelden de 49ers en de Cardinals de eerste reguliere NFL-wedstrijd buiten de grenzen van de VS. De enige twee offensieve touchdowns werden gevangen door Anquan Boldin en Larry Fitzgerald. En laat dat duo nu zondag weer aan de start staan van deze divisiestrijd. Alleen niet meer voor dezelfde broodheer.

De Feiten:
De Cardinals staan na twee speelrondes alleen bovenaan in de NFC West. Om dat te blijven moeten ze, in het eigen stadion, de San Francisco 49ers verslaan. Iets dat geen zekerheidje is de laatste vier seizoenen. Zes van de acht ontmoetingen werden verloren. De Cardinals voelen zich echter wel gesteund door een veel scorende rookie (David Johnson, 3x) en een veel scorende veteraan (Larry Fitzgerald, 3x). De 49ers zijn minder succesvol op dat vlak. Eén van de twee receiving touchdowns werd gevangen door voormalig-Cardinal Anquan Boldin.

Fútbol Americano:
Op 2 oktober 2005 speelden de Cardinals een thuiswedstrijd in Mexico City tegen de San Francisco 49ers. In Estadio Azteca was dit de eerste reguliere NFL wedstrijd buiten de VS, die een recordaantal van 103.467 fans trok. Een NFL-record dat pas in 2009 werd verbroken door de wedstrijd van de Cowboys tegen de Giants (105.121).

Fans in Mexico gingen los toen Cardinals safety Robert Griffith met de Mexicaanse vlag het veld op kwam rennen. Het schrikeffect werkte averechts, want de 49ers forceerden twee keer een fumble in het eerste kwart die werd teruggelopen voor een zespunter. Na deze 0-14 voorsprong in het eerste kwart was het gedaan met de productie uit San Francisco. Kicker Neil Rackers joeg in de volgende drie kwarten iedere keer twee field goals door de palen. Tussendoor vingen Fitzgerald en Boldin nog ieder een touchdown om met 31-14 deze ’thuiswedstrijd’ te winnen.

Benieuwd of Fitzgerald en Boldin zondag in de volgende ‘rivalry game’ tussen de Niners en de Cards weer de endzone weten te vinden? Check ’t live!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *