Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

What to look out for NFL: Week 4

Vannacht begon week 4 van het 2015 NFL seizoen. Het moment waar we al sinds maandagnacht naar uitkeken is er uiteindelijk weer. Onze 32 favoriete teams zullen het weer tegen elkaar opnemen en zoals elke week zullen er helden en losers zijn. Spijtig genoeg betekent dat ook dat er keuzes gemaakt moeten worden. De gemiddelde NFL fan kan namelijk niet alle wedstrijden zien, tegelijk of achter elkaar. Daarom maken wij bij Gridiron elke donderdag een lijstje met de dingen om naar uit te kijken voor het komende American Football weekend. Vandaag deel 4 van de 21.

1. Amari Cooper lighting it up against the Bears

Als die-hard Bears fan is het moeilijk om dit toe te geven, maar de Chicago Bears zijn echt archieslecht dit jaar. De raiders zijn dan weer verrassend goed. Veel zal wel te maken hebben met hun allernieuwste aanwinst op wide receiver, Amari Cooper. Toen Cooper in de 2015 NFL draft in de eerste ronde geselecteerd werd was iedereen sceptisch over hoe groot zijn productie zou zijn. Hij ging immers naar de Raiders, en Derek Carr, een team dat vorig jaar welgeteld 3 wedstrijden won. Na drie geweldige wedstrijden is iedereen echter laven enthousiast over de Rookie.

In de laatste drie wedstrijden was het duidelijk dat het klikt tussen Derek Carr en Cooper. Met twintig receptions en 290 yards tot nu lijkt Cooper het pad van Odell Beckham Jr. vorig jaar te volgen en is hij op weg naar een rookie of the year trophy. Nu valt nog af te wachten of hij de lijn kan doortrekken. Tegen de Bears is de kans alvast groot dat Cooper wat mooie dingen laat zien. De geplaagde defense verloor immers linebackers Jon Bostic en Jared Allen deze week.

2. Carolina quarterback Cam Newton for MVP?

Voor de Caroline Panthers is het al even duidelijk: Cam Newton in hun quarterback van de toekomst. Na een goeie prestatie vorig jaar in de playoffs tegen de Seahawks (we vergeten de late pick-six van Kam Chancellor) werd het voor mij ook duidelijk dat SuperCam niet de zelfverzekerde eikel was die iedereen dacht dat hij was.

Hoe slecht het voor Newton en de Panthers ook eindigde vorig jaar zo goed begon het dit jaar. Met een 3-0 start, toegegeven niet tegen de allersterkste ploegen, ziet het er rooskleurig uit voor de troepen van Ron Rivera. Opvallend is wel dat Newton beter speelt dan ooit te voren. Na de trade van Steve Smith Sr (Ravens) en het uitvallen Kelvin Benjamin (IR) hebben de Panthers immers geen echte goede nr. 1 receivers meer. Allen Tight End Greg Olsen behoort bij de beste spelers op zijn positie. Een teken van Newton zijn sterke prestaties tot nu toe is dat hij betrokken was bij elke touchdown van de Panthers (op één na) van de Panthers in 2015. Zondag is het dus uitkijken naar Newton vs. the Tampa Bay Buccaneers.

3. Johnny Football still on the bench?

Na een vrij goede prestatie van Johnny Manziel tijdens de wedstrijd tegen de Tennessee Titans heeft Josh McCown terug overgenomen op quarterback. Met McCown die speelt als een natte dweil is het echter meer dan logisch dat veel mensen de nieuwe Johnny Football terug op het veld willen zien. Een storyline die zich nog steeds aan het ontwikkelen is maar toch de moeite waard om te volgen.

Een paar anonieme spelers van de Browns hebben zich immers al laten ontvallen dat ze Manziel als starter willen houden, niet verbazend vermits hij bij de eerste en enige W van het seizoen under center verscheen. Nu is nog maar de vraag of Josh McCown bij een slechte prestatie tegen de San Diego Chargers op de bank wordt gezet voor Johnny. Ik ken in ieder geval een paar mensen die hopen dat McCown zijn hoofd weer stoot met een endzonehelikopter.

Zoals altijd willen we wel nog een boodschap van algemeen nut meegeven. Buiten deze 3 zijn er nog 13 andere wedstrijden dus vergeet zeker niet om die ook te checken, al zijn het maar de highlights, zo mis je niets!

Wil je het gehele NFL seizoen kijken en niets missen? Neem dan nu een NFL-gamepass via de advertentie op deze website en krijg er een gratis gridiron abonnement bovenop! (bestelling moet wel via de advertentie in de zijbalk op de gridiron.nl website gebeuren. Adblock dient hiervoor uit te staan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *