Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Miami Dolphins ontslaan Joe Philbin

Dolphins head coach Joe Philbin heeft de trip naar Londen niet overleefd. Voor het tweede jaar op rijd verliest een coach zo zijn job na een verloren wedstrijd in Londen. Vorig jaar werd Dennis Alleen bedankt voor bewezen diensten bij de Oakland Raiders. Voor de Dolphins was de kansloos verloren wedstrijd tegen de New York Jets, na de afstraffing tegen de Buffalo Bills een week eerder, de druppel die de emmer deed overlopen.

Tight end coach Dan Campbell neemt voor de rest van het seizoen de taken over van Philbin. De 39-jarige ex-NFL speler zit sinds 2010 in Miami en wordt beschouwd als één van de meest beloftevolle coaches. Campbell zal hoe dan ook dichter bij de spelers staan dan Philbin, waarvan bekend stond dat hij het lastig had om te klikken met zijn spelers. Hij krijgt nu 12 wedstrijden om zich te bewijzen.

Joe Philbin beëindigt zijn carrière in Miami zo na 24 gewonnen, 28 verloren wedstrijden en geen enkele play-offwedstrijd. Middelmatig is het beste woord om zijn passage in Miami te beschrijven. Na de grote uitgaven van het voorbije seizoen en het contract dat Tannehill deze zomer mocht ontvangen, was dit echter niet meer goed genoeg.

Zijn tijd bij de Dolphins zal ook voor altijd gelinkt worden met het bullying scandal rond Jonathan Martin en Richie Incognito. Philbin leek toen al weinig controle over zijn kleedkamer te hebben, een eerste teken aan de wand. Nadat de Dolphins vorig jaar onverklaarbaar instorten op het einde van het seizoen, kwam het dan ook als een verrassing dat zijn contract verlengd werd.

Defensive coordinator Kevin Coyle werd overigens nog niet geslachtofferd na opeenvolgende beschamende prestaties van zijn verdediging vol sterspelers. Het gerucht deed al enkele weken de ronde dat de spelers ontevreden waren met zijn scheme en spelerkeuzes. Hij verdient dan ook minstens even veel schuld voor de slechte start van de Dolphins als Philbin, het mag dan ook verwonderen dat hij nog niet op straat staat.

Eigenaar Stephen Ross lijkt na deze beslissingen al na vier weken de stekker uit het seizoen 2015 te trekken, al mogen de Dolphins zeker nog niet afgeschreven worden. Ze hebben nog de kans om de koers van hun seizoen te veranderen, ze hebben daar in ieder geval het talent voor. En misschien nu ook wel de coaching staff.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *