Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Throwback Thursday: Greatest catch of all time

Odell Beckham Jr. maakte in de vorige editie van de Giants tegen de Cowboys één van de mooiste catches uit de geschiedenis van de NFL. Arbitrair natuurlijk. Minder arbitrair is het feit dat ze daarmee nog niet wisten te winnen.

De New York Giants hebben al drie seizoenen niet meer gewonnen op eigen veld van de Dallas Cowboys. De drie verliespartijen kenden allemaal wel maximaal een score verschil. Sterker nog als we de wedstrijden in Dallas meetellen was er van de zes laatste ontmoetingen slechts maar één wedstrijd met meer dan een touchdown verschil.

In week 1 van dit seizoen werd de overwinning door één punt bepaald. Jason Witten ving twee touchdowns in het vierde kwart voor een 27-26 overwinning. Een wedstrijd waarin Odell Beckham aan New Yorkse zijde niet verder kwam dan 5 vangballen voor 44 yards en geen score.

Toen in New York
Vorig jaar in New York ving Beckham een pass over 43 yards met één hand voor een touchdown. Het tweede kwart was op deze 23ste november 2014 nog maar koud begonnen. Waar de helm-catch van David Tyree voor de Giants in de Super Bowl tegen de Patriots de tegenstander verlamde, deed de geweldige catch van Odell Beckham dit niet.

Ondanks een 21-10 voorsprong met de rust had New York met de vangbal van Beckham zo’n beetje al haar kruid verschoten. In de tweede helft scoorde Dallas drie touchdowns. De Giants pakten drie minuten voor tijd nog wel de 28-24 leiding, maar Tony Romo besliste de wedstrijd in de daaropvolgende aanval met een 13 yards touchdown pass op Dez Bryant.

Beckham maakte zichzelf onsterfelijk, maar de vangbal van Dez Bryant was ongetwijfeld waardevoller voor het team. Individueel bracht het de Giants receiver wel de cover van Madden16.

Zondag hebben de Giants het geluk dat de Cowboys niet kunnen beschikken over zowel Romo als waarschijnlijk Bryant. Met Matt Cassel ‘under center’ heeft New York de beste papieren om weer eens in eigen huis te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *