Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tom Brady is Kop van Jut

Als je wint, heb je vrienden. “Doe Maar” zong er al over. Wat ze er echter niet bij vermeldde was dat je minstens net zo veel tegenstanders of zelfs vijanden hebt. Dit geldt zeker voor Tom Brady. De quarterback van New England Patriots laat al ruim een decennium lang zien dat hij tot de absolute elite behoort. En dat levert de nodige en meest uiteenlopende reacties op. Zo ook deze week.

 

Eerst was het de beurt aan ex-Pittsburgh Steelers corner back Ike Taylor, die afgelopen seizoen een punt achter zijn actieve loopbaan zette. ‘Ik word gewoon ziek van Tom. Zo goed is hij.’ Directe aanleiding was het optreden van Brady in de wedstrijd tegen New York Jets. Daarin kwamen 34 van zijn 35 passes aan en hij was goed voor 355 yards, twee passing touchdowns en een rushing touchdown. Geweldige cijfers, maar voor Brady lijkt het business as usual. De quarterback is dit seizoen al goed voor 2054 yards, zestien touchdowns en de Patriots zijn nog ongeslagen.

 

Maar er zijn ook mensen die hier totaal geen boodschap aan hebben. Zo postte Miami Dolphins linebacker Chris McCain op twitter een avatar van hemzelf waarin hij het hoofd van Brady fijn drukt. Het plaatje wordt begeleid met kreten als: “Will this help?” en “It is personal”. Zelf laat McCain weten dit met een knipoog te hebben gedaan. Het is nog maar de vraag of de linebacker zijn praatjes komende donderdag waar kan maken, als de Patriots en de Dolphins tegenover elkaar staan.

 

Door: Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *