Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Big Ben opnieuw even uitgeschakeld

Pittsburgh Steelers quarterback Ben Roethlisberger heeft niet lang kunnen genieten van zijn terugkeer op het veld. In zijn tweede wedstrijd sinds zijn terugkeer van een gekneusde MCL, hobbelde hij van het veld met een voetblessure. Aldon Smith tackelde de quarterback voor een sack in het midden van het vierde kwart, zijn voet bleef echter steken onder de linebacker van de Oakland Raiders. Roethlisberger liep hierbij een verstuiking op in zijn middenvoetsbeentje. De blessure zal hem enkele weken van het veld houden.

Een week na het verlies van running back Le’Veon Bell, krijgen de Steelers zo opnieuw een zware klap. Antonio Brown, Martavis Bryant, Le’Veon Bell en Ben Roethlisberger speelden welgeteld 16 snaps samen dit seizoen. De Steelers worden niet gespaard van schorsingen en blessures dit seizoen. Nu twee van hun drie beste spelers niet meer op het veld zullen verschijnen in 2015, kan het wel eens nog een lang seizoen worden in de Steel City.

Back-up quarterback Landry Jones kon de Steelers uiteindelijk nog naar winst leiden tegen de Oakland Raiders, 38-35. Op lange termijn is het echter moeilijk om de Steelers consequent te zien winnen met Jones under center. Volgens analysewebsite Pro Football Focus geeft hij Pittsburgh wel veel meer kans om te overleven dan Michael Vick. Hij heeft echter ook zijn beperkingen.

“As good as Jones appears to be as a deep-passing QB, the fact remains the more he plays, the easier it will be for opposing defenses to exploit his weaknesses—of which he has many—and handle the Steelers until Roethlisberger returns.”

Antonio Brown, die 17 ballen ving voor 284 yards, zal deze offense altijd relevant houden. Veel zal echter afhangen van running back Deangelo Williams. De 32-jarige vervanger van Bell lijkt de klok 6 jaar te hebben terug gedraaid en haalt weer zijn topniveau van 2008 en 2009. Kan hij dit volhouden zonder de ruimtes die Big Ben creëert?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *