Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

What to look out for NFL: Week 11

Vannacht begint week 11 van het 2015 NFL seizoen. Het moment waar we al sinds maandagnacht naar uitkeken is er uiteindelijk weer. Onze 32 favoriete teams zullen het weer tegen elkaar opnemen en zoals elke week zullen er helden en losers zijn. Spijtig genoeg betekent dat ook dat er keuzes gemaakt moeten worden. De gemiddelde NFL fan kan namelijk niet alle wedstrijden zien, tegelijk of achter elkaar. Daarom maken wij bij Gridiron elke donderdag een lijstje met de dingen om naar uit te kijken voor het komende American Football weekend. Vandaag deel 11 van de 21

1. Denver Broncos @ Chicago Bears
Deze matchup is vooral interessant voor de coaching matchup. Headcoach John Fox neemt het met zijn Chicago Bears op tegen zijn ex-ploeg de Denver Broncos. De Broncos die heel sterk aan het seizoen begonnen zijn de laatste weken wat minder beginnen presteren. Het tegengestelde kan dan weer gezegd worden van de Bears. Zij wonnen hun twee laatste wedstrijden tegen de Chargers en de Rams. Vooral Jay Cutler is na een barslecht seizoen vorig jaar onder de nieuwe coaching staff tot bloei gekomen.

Een bijkomende storyline is de achteruitgang van Peyton Manning. Eerder deze week werd duidelijk dat Manning niet zal spelen op zondag. De oude rot heeft last van een voetblessure. Ook werd hij volgende week vervangen door Brock Osweiler nadat hij vier interceptions gooide. Hoewel hij graag zou doorgaan zal dit waarschijnlijk het laatste seizoen zijn voor de oldtimer.

2. Green Bay Packers @ Minnesota Vikings
Minnesota staat op een plaats waar ze vorig seizoen alleen maar van hadden kunnen dromen. Met een record van 7-2 staan ze op de eerste plaats in hun divisie. Gevolgd door de 5-4 Green Bay Packers. De omgekeerde wereld zullen veel mensen denken. De race naar de NFC North titel ligt nog steeds wijd open, net zoals de twee wild-card plaatsen. Beide teams moeten winnen om zeker te zijn van een plaats in de play-offs.

Voor de Vikings is het natuurlijk wel van belang dat Teddy Bridgewater terug actief is. Na een hersenschudding blijkt hij op training wel al volledig mee te doen maar het is nog niet officieel bevestigd dat hij zal spelen. Ook de defense zal zeer sterk moeten spelen om Rodgers af te stoppen. Iets waar ze in het verleden al veel succes met hadden.

3. Cincinnati Bengals @ Arizona Cardinals
Dit is misschien nog wel de meest interessante wedstrijd van het seizoen. De Bengals hebben juist hun eerste nederlaag van het seizoen geleden tegen de Houston Texans. Ze zijn dus op zoek om terug een win op zak te steken. Het zal echter geen gemakkelijke wedstrijd worden tegen de Arizona Cardinals. Na 11 weken zijn zij voor mij de ultieme superbowl kandidaat.

De Cardinals hebben de beste quarterback under center dit seizoen volgens pro football focus. Dit in combinatie met een goede defense geleid door Patrick Peterson en Tyrann Mathieu. Zij zullen de Red Rifle proberen het vuur aan de schenen te leggen. Ze nemen het op tegen een geweldige receivergroep met onder andere Sanu en A.J. Green!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *