Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

What to look out for NFL: week 12

Het is zover ladies and gents. Het is thanksgiving. Vertaling: NFL football om 19u op donderdag, halleluja. Week 12 van het NFL seizoen staat voor de deur. Onze 32 favoriete teams zullen het weer tegen elkaar opnemen en zoals elke week zullen er helden en losers zijn. Spijtig genoeg betekent dat ook dat er keuzes gemaakt moeten worden. De gemiddelde NFL fan kan namelijk niet alle wedstrijden zien, tegelijk of achter elkaar. Daarom maken wij bij Gridiron elke donderdag een lijstje met de dingen om naar uit te kijken voor het komende American Football weekend. Vandaag deel 12 van de 21.

1. Chicago Bears @ Green Bay Packers.
Op nummer één deze week staat toch weer de oude rivalry tussen Green Bay en Chicago. Een typische late-night thanksgiving game. Vandaag staat er extra veel op het spel voor de Bears. Niet alleen moeten ze winnen om nog een kans te maken op de playoffs maar ze staan op het punt om de leiding te verliezen in de all-time series tegen de Packers. Momenteel zijn de Bears 93–92–6 tegen Green Bay. Om de leidersplaats te behouden moeten de Bears dus winnen op thanksgiving night. Iets wat hen al niet meer gelukt is sinds 1993. Verschillende Bears spelers willen ook wraak voor vorig seizoen. Als we teruggrijpen naar de wedstrijd van vorig jaar op Lambeau Field herinneren we ons dat Chicago daar onderuit ging met 55-14.

Nogal saai zie ik iedereen denken, een blowout. Niets is echter minder waar. Als we gaan kijken naar hun vorige ontmoeting in week 1 van dit seizoen zagen we een zeer spannende wedstrijd die op het einde van het vierde kwart pas beslist werd door een interception van Clay Matthews. De Bears zullen echter vol aan de bak moeten tegen een offense die vorige week weer begon te draaien. Running back Lacy van de Packers vond zichzelf weer terug. Chicago mist daarbovenop nog eens hun leading receiver. Tight end Martellus Bennett zal niet meespelen op Lambeau.

2. New England Patriots @ Denver Broncos.
De, wat sommige beschouwen als, beste offense dit jaar neemt het op tegen de beste defense in football. Na een nipte winst tegen de Chicago Bears vorige week zullen de Bronco’s ook deze week weer beginnen met Brock Ossweiler under center. De ‘back-up’ quarterback liet veel goede dingen zien in de wedstrijd tegen de Bears. Quarterback spelen tegen de New England Patriots is echter andere koek.

Tom Brady is nog steeds zo flaming hot als in het begin van het seizoen. Als hij weer turnovers kan vermijden dan is een perfect season zeker een optie. Het verlies van revelatie Dion Lewis op running back heeft toch niet de impact gehad die iedereen verwachtte. Tom Brady blijft gewoon fantastic. Zijn performance zal echter vooral afhangen van zijn offensive line. Zij zijn de sleutel om dynamische pass-rushers als Von Miller af te stoppen.

3. Pittsburgh Steelers @ Seattle Seahawks.
De Superbowl runner up van vorig seizoen en de world champions in 2014 zijn dit seizoen niet bepaald dominant. Maar vorig seizoen zag het er in deze fase van de competitie ook niet goed uit voor de Hawks. Momenteel zijn de Seahawks 5-5 en dus nog very much alive in de wild-card race. Ook in hun eigen divisie zijn ze nog niet uitgeteld. De Cardinals moeten nog tegen de Packers, de Seahawks en de Vikings spelen. Drie ploegen die toch niet van de poes zijn.

De Pittsburgh Steelers zitten in hetzelfde schuitje. Met een record van 6-4 staan ze op de tweede plaats in hun divisie. Ze liggen maar twee wins achter op de Cincinnati Bengals en zitten momenteel in de drivers seat voor een Wild Card. Hoewel ze running back Le’Veon Bell missen is Big Ben terug en he’s ready to rumble. De matchup tussen de geplaagde Seahawks secondary en Antonio Brown zal in ieder geval leuk zijn om te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *