Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eerste conversiereturn in NFL-geschiedenis een feit

Tijdens de wedstrijd New Orleans Saints-Carolina Panthers in de Superdome is zondagavond geschiedenis geschreven. Rookie linebacker Stephone Anthony bracht een blocked extra punt terug naar de endzone van de tegenstander en scoorde hier twee punten mee. De meevaller kwam voor New Orleans als geroepen, omdat zij op dat moment zelf een 14-13 voorsprong verdedigde. Nog nooit eerder vond in de NFL een conversiereturn plaats.

De National Football League veranderde aan het begin van het seizoen de regels met betrekking tot het extra punt. De spot van de extra punt werd teruggebracht naar de 15-yard lijn in plaats van op de 2-yard lijn, waardoor het in feite een 32-yard fieldgoal is geworden. Tevens resulteert een geblockte PAT tegenwoordig in een ‘live ball’, waardoor deze door beide partijen mag worden verplaatst.

Eerder in de wedstrijd had dezelfde rookie al een fumble teruggelopen voor een touchdown.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *